De Moderne Strijd Tegen Mannen

In een van die zeldzame momenten dat ik TV kijk, zapte ik langs een Amerikaanse televisieserie. Het ging over een aantal vriendinnen woonachtig in Manhattan. Ze hadden het over mannen en eén van de vrouwelijke hoofdpersonages zei het volgende:

He was like the flesh and blood equivalent of a DKNY dress; you know it’s not your style but it’s right there, so you try it on anyway.

Dit is een quote uit Sex and the City. Een populaire serie die door miljoenen vrouwen wereldwijd bekeken is.

Lees in dit artikel waarom persoonlijk plezier een centraal begrip in het leven van veel vrouwen is geworden en waarom mannen zich als een komiek moeten gedragen.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: anno 2014 is er geen enkele vrijgezelle vrouw in West-Europa die een man nog perse nodig heeft.

Terwijl een vrouw vroeger nog haar best moest doen om zich te verzekeren van een partner om te kunnen overleven,  is dat verschijnsel nu compleet weggevallen.

Onze verzorgingsstaat heeft ervoor gezorgd dat vrouwen de afgelopen decennia geen honger meer lijden of op straat moeten slapen.

Daarnaast hebben de meeste vrouwen tegenwoordig een opleiding  genoten en zijn ze financieel in staat om voor zichzelf te zorgen en hebben ze niet het inkomen van een man nodig om te kunnen overleven.

Je mag jezelf van geluk spreken als je vandaag de dag een vrouw tegen het lijf loopt die je neemt zoals je daadwerkelijk bent.

Niet vanwege je aangeleerde sociale vaardigheden of je bankrekening maar om wie je daadwerkelijk bent. Geloof me, ze zijn schaars.

Mannen Als Afleiding

Veel Westerse vrouwen gebruiken mannen als een afleiding voor de belangrijkere zaken in haar leven.

Ze zijn niet meer op zoek naar comfort of veiligheid maar naar entertainment. Ze zoeken afleiding.

Ze zien een leuke man niet meer als relatiemateriaal om kinderen mee te krijgen, maar als een prima tussendoortje om even de stoom van de maatschappelijke druk te kunnen afblazen.

Ze zijn druk bezig met hun carrière, genieten volop van hun vrijheid en de tijd die ze over hebben spenderen ze het liefst door met hun vriendinnen.

Wij mannen zijn vervangbaar geworden en worden net zo snel ingeruild als haar pas gekochte schoenen van afgelopen weekend.

Haar interesse in een man is net zo tijdelijk als haar interesse voor een nieuwe aflevering van GTST of een nieuwe iPhone.

Je hoopt als man dat je vaak genoeg seks met haar zal hebben voordat haar interesse voor jou  begint af te nemen en ze vertrekt naar de volgende kerel.

Waarom Andere Mensen Altijd Een Leuker Leven Leiden

Ik heb een aantal mannen op Facebook die iedere dag weer de gekste foto’s posten om anderen te laten zien dat ze leven. De schijn opwekken dat ze een interessant leven leiden.

Natuurlijk, het levert ze een hoop ‘likes’ en reacties op van vrouwen. Mensen zijn nu eenmaal geneigd om zichzelf positiever te presenteren dan de realiteit.

Dit noemt men ‘self-presentation‘. We geven de voorkeur aan het tonen van een positief beeld in plaats van een waarheidsgetrouw beeld.

De reden waarom we dit doen is omdat het effect (de reacties en likes in dit geval) belangrijk is voor ons.

De minder leuke dingen in het leven houden ze voor zichzelf en delen ze enkel met mensen in hun intieme sociale kring.

De wereld wordt geportretteerd als een leven vol weelde, vrijheid en plezier.  

Je Gedragen Als Een Clown

In essentie komt het erop neer dat de enige manier om een vrouw te houden, is door haar iedere dag weer de nodige drama te geven. 

Door haar de hele achtbaan van emoties te geven creëer je veel waarde en zal ze zich sneller tot je aangetrokken voelen en bij je blijven pakken.

Misschien denk je nu ”oke geen probleem, dan doen we dat toch?“.  Was het maar zo makkelijk, het is namelijk niet eeuwig vol te houden.

Na een x aantal dates ga je als man zijnde toch automatisch achterover leunen. Je denkt dat je de buit hebt binnengehaald, niets is echter minder waar.

Sinds de opkomst van het feminisme en de val van de patriarchaal ingerichte samenleving (samenleving waarbij de man een overheersende rol speelt) zijn wij mannen niet meer dan clowns geworden voor Westerse vrouwen.

Vergis je niet. Dit is een oorlog tegen de heteroseksuele man. Dit is de oorlog van onze generatie.

Dit is de reden waarom veel rustige, introverte mannen vandaag de dag moeite hebben met het versieren van vrouwen.

Dit is ook de reden waarom mannen met een gevorderd niveau wél vrouwen in hun bed kunnen krijgen, maar moeite hebben om ze uiteindelijk als relatiemateriaal te houden.

Met onze aangeleerde sociale vaardigheden zijn we entertainers geworden voor vrouwen.

We moeten haar de nodige drama en opwinding geven om ervoor te zorgen dat ze bij ons blijft plakken zodat we net  genoeg tijd krijgen om  een gezin te kunnen stichten en haar te laten binden.

De natuurlijke connectie die we vroeger met het andere geslacht hadden, is nu grotendeels verdwenen. Gelukkig hebben we het hier over een ‘modeverschijnsel’. Dit kan namelijk niet eeuwig standhouden omdat het zo niet werkt.

Tot die tijd aanbreekt is het belangrijk dat je het spelletje mee speelt en mee drijft met de stroming.

Het is de enige manier om ervoor te zorgen dat Westerse vrouwen voor je zullen vallen.

6 Reacties op "De Moderne Strijd Tegen Mannen"

 1. Brandon

  says:

  Interessant artikel. Ik vraag me alleen af of de meeste mannen 'automatisch achterover leunen' na een x aantal dates. Misschien spreek ik voornamelijk voor mezelf, maar ik zie een relatie altijd als een dynamisch gegeven. Liefde en spanning zijn nooit onvoorwaardelijk. Op het moment dat ik merk dat er geen positieve spanning meer is geeft mij dat een impuls dit toe te voegen. Maar ik verwacht ook van haar dat ze er energie in blijft steken. Niet de status quo als een onvoorwaardelijk statisch gegeven accepteren (met andere woorden: de situatie accepteren zoals het is en achterover gaan leunen) lijkt mij vanzelfsprekend. Is het echt het geval dat de meeste mannen hier anders mee omgaan? Bovendien denk ik dat onze genetische opmaak er nog steeds voor zorgt dat mannen de behoefte voelen niet een heel leven monogaam te blijven. Onze hersenen zijn in die zin gedateerd: de drang om onze genen aan zoveel mogelijk verschillende vrouwen door te geven lijkt nog steeds te conflicteren met monogamie. Ik weet niet wat momenteel de exacte cijfers van vreemdgaan zijn, maar de laatste keer dat ik met het hoge aantal werd geconfronteerd was ik niet verrast.

  • Kyle

   says:

   Hoi Brandon,

   Persoonlijk betwist ik ook of mannen wel gemaakt zijn voor monogamie. Maar dat wilt niet zeggen dat het stichten van een gezin en kinderen krijgen met een partner niet meer tot de mogelijkheden mag behoren.

   Met name Westerse vrouwen gebruiken seks vandaag de dag steeds vaker als een machtsmiddel. Dit is het product van onze maatschappij die de vrouw op een positie plaatst, die ze niet verdient (noch waar ze genetisch voor gemaakt is).

   Eén van de gevolgen hiervan is het suïcidale geboortecijfer van Europeanen. Zij krijgen gemiddeld nog maar 1,6 kinderen. Demografen verwachten dan ook dat als de huidige trend zich blijft voortzetten, autochtone Europeanen in 2050 in de minderheid zullen zijn.

 2. Brandon

  says:

  Ha Kyle,

  Doel je met machtsmiddel op het inzetten van seks om de man enkel als middel te gebruiken voor eigen vermaak ((DKNY dress)? Die trend herken ik ook wel. Daar waar de afhankelijkheid die de vrouw vroeger karakteriseerde betekende dat dat in het voordeel van de man werkte (bijvoorbeeld voor de onaantrekkelijke man met hoog aanzien), zorgt de huidige onafhankelijkheid er inderdaad voor dat bepaalde factoren geen positieve invloed meer hebben op de vrouw. Het lijkt wel alsof mannen die pronken met materiële rijkheid met hun misplaatste inzet nog in een oudere wereld leven.

  Toch vind ik die onafhankelijkheid van de vrouw niet verkeerd. In tegendeel, ik vind juist dat die positie een eerlijke is. Waarom is het rechtvaardig als de man onafhankelijk is ten aanzien van de vrouw, maar niet andersom? Slechts omdat de vrouw voorheen afhankelijker was betekent mijns inziens niet dat het daarom zo moet zijn. Evolutie is dynamisch gegeven, en op basis van wat het geval is kan men geen morele oordelen afleiden (zie: en.wikipedia.org/wiki/Is%E2%80%93ought_problem). Ook genen zijn voortdurend onderhevig aan verandering. Dat de genetische opmaak op moment x codeert voor de set eigenschappen y, en later door evolutionaire druk op moment z codeert voor de set eigenschappen y+1 betekent niet dat de laatste set een betere set of meer verdiende set weerspiegelt.

  Natuurlijk is het voor ons mannen door de onafhankelijke positie van de vrouw minder makkelijk. We moeten namelijk andere factoren inzetten om aantrekkingskracht te creëren. Factoren die dit voorheen genereerde door de genoemde asymmetrische relatie (de onafhankelijke man in relatie tot de afhankelijke vrouw) werken nu niet meer. Maar dat op zichzelf betekent naar mijn mening niet dat de vrouw nu niet onnatuurlijk functioneert, maar eerder dat we moeten inspelen op de onafhankelijke doch natuurlijke positie waar de vrouw zich nu in bevind. Ook de maatschappij is namelijk een natuurlijk systeem, ook al lijkt dit door al onze ingevoerde normen en waarden niet het geval te zijn.

  • ton

   says:

   Het werkt niet meer voor hogere opgeleide mensen, die denken na over dit soort zaken en nemen niet zomaar de patronen over van de ouders. Overigs zijn er nig zat mensen die volgens oude patronen leven. Kortom het is niet algemeen te zeggen, maar vaak persoonsgebonden en omgevingsgebonden.

 3. jos

  says:

  Er zit een clown in mij, die zorgt voor de toekomst tussen ons allebij. (Andre hazes)

 4. ton

  says:

  De moderne strijd tegen de mannen verwoord dat de relaties tussen man en vrouw aan het veranderen zijn. De leading rol is niet meer van zelf sprekend voor de man en de volgzame rol voor de vrouwen ook niet. Hoewel deze regelmatig toch aardig ingebakken is door omgeving en opvoeding. Er komt een nieuwe balans in deze verhoudingen en taken verdeling. Dat is, hoeft helemaal niet goed of slecht te zijn, vergt wel aanpassingen aan beiden zijden. Het is ook grotendeels onbewuste en bewuste keuzes maken en daar zullen niet ongetwijfelt ob0vereenkomsten uitkomen maar ook conflicten. Dat maakt leven aangenaam en ninterresant. Have a nice life.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *