Ga Je Angsten Succesvol Te Lijf En Versier Meer Vrouwen

Tijdens onze persoonlijke zoektocht om een beter mens te worden voeren we regelmatig een innerlijke strijd.

Je wilt als man leren omgaan met irrationele angsten.

Het is dit angstige gevoel dat ons er vaak van weerhoudt om dingen door te zetten die we diep van binnen dolgraag zouden willen.

Lees in dit artikel hoe je besluiteloosheid en andere vormen van angst te lijf gaat! 

Zie een irrationele angst als een reisgenoot die altijd bij je is.

Angst – voor wat dan ook – draag je met je mee  wanneer je op staat tot het moment waarop je in bed ligt en in slaap sukkelt.

Je wilt deze angsten zo effectief mogelijk onderdrukken zodat het je leven niet negatief beïnvloedt.

Want zolang je leeft zal angst je metgezel zijn.

Irrationale angsten zijn een vorm van zelfondermijning omdat je immers niet tot handelen in het moment komt. Het is zelfdestructief gedrag.

Daarentegen ga je jezelf ervan overtuigen dat het niet goed is om tot handelen te komen of dat het niet mogelijk is.

Hoe vaker jij je leven laat bepalen door irrationale angsten, hoe ontevredener je wordt en hoe passiever je wordt in het ondernemen van actie.

Besluiteloosheid

Met besluiteloosheid bedoel ik dat je niet in staat bent om besluiten te kunnen nemen op de momenten dat het nodig is.

Je hebt moeite met het ondernemen van actie. Je hebt geen idee welke vervolg stap je moet nemen of durft die aantrekkelijke vrouw niet aan te spreken.

Je probeert besluiteloosheid waarschijnlijk rationeel te bekijken.

Het verschil zit hem er een dat de een  zich er bij neerlegt en dat de ander – ondanks zijn angsten – zijn koers vervolgt. Nervositeit en onzekerheid zijn kenmerken van angst.

Onzekerheid is een manier van de natuur om je met beide benen op de grond te zetten.

Je wilt je leven daar niet door laten beheersen. Het zijn beren op de weg, hersenspinsels in je hoofd.

Een echte man maakt een beslissing, onderneemt actie en accepteert de mogelijke gevolgen. Hij benadert de eventuele problemen net zoals hij zijn acties uitvoert: strijdvaardig.

Sta jezelf niet toe om je geest te sussen met een vals gevoel van veiligheid door besluiteloos te blijven.

De Angst Voor Verantwoordelijkheid

Mannen die zich overgeven aan hun angsten zijn eenvoudig te herkennen. Het zijn de mannen die aankomen met excuusjes wanneer je ze vraagt waarom ze nog geen actie hebben ondernomen.

‘Ik heb teveel aan mijn hoofd momenteel om ermee te beginnen’

‘Mijn werk slokt al mijn vrije tijd op’

‘Binnenkort ga ik ermee beginnen, het heeft momenteel geen prioriteit’.

Het is dit uitstelgedrag van smoesjes dat erin sluimert en er uiteindelijk voor zorgt dat je een halfjaar later nog niet gedaan hebt wat je eigenlijk wilde doen.

Uit onderzoek blijkt dat uitstelgedrag wordt veroorzaakt door een gebrek aan korte termijndoelen of interesses.

Een andere oorzaak kan zijn is dat de persoon te weinig energie heeft. Een gebrek aan energie kan een grote rol spelen waarom mensen dingen uitstellen.

Als je er over nadenkt is het ook wel logisch aangezien mentale en fysieke energie vereist is om een doel na te streven.

Mocht je denken dat dit de oorzaak is, dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan om te onderzoeken waar je gebrek aan energie vandaan komt.

Ieder mens ondervindt dat het leven niet altijd even makkelijk is en dat soms dingen anders uitpakken dan dat je gehoopt had.

Dat gezegd hebbende moet je soms gewoon je verantwoordelijkheid als man nemen. ‘De dood of de gladiolen’ zoals bondscoach Louis van Gaal dat ooit zo mooi zei.

Met andere woorden, het wordt een mislukking of een glorieuze overwinning, maar je hebt het in ieder geval geprobeerd.

En dit is wat je altijd in gedachte wilt houden.

Wanneer je oud en ziek bent en op je sterfbed ligt dan wil je niet tegen je kleinkind zeggen dat je nooit je dromen hebt nagestreefd omdat je te bang was om je verantwoordelijkheid te nemen.

Jezelf Als Slachtoffer Zien

Gevoelens van minderwaardigheid zijn niemand vreemd en kunnen zich uiten in negatieve overtuigingen over wie we zijn en wat we kunnen.

Zodra jij jezelf ervan overtuigt dat je jouw doelstelling niet zult behalen of dat je niet zo goed bent in wat je gaat doen, dan ben jij jezelf aan het indekken tegen falen.

Je bent immers slachtoffer en daarom is het niet jouw schuld. Je bent hierdoor blind voor je eigen rol in het falen.

Slachtofferschap is de makkelijkste vorm van verschuilen omdat mensen dan eerder geneigd zullen zijn je te troosten in plaats van je te beschuldigen.

Je hebt het in ieder geval geprobeerd zullen mensen tegen je zeggen. Maar diep van binnen knaagt het aan je.

En de reden is omdat je van jezelf wel weet dat je beter had gekund of het eigenlijk nog een keer had moeten proberen.

Je wilt geen medelijden hebben met mensen die zichzelf iedere dag als slachtoffer zien.

Wat onderscheid jou van eeuwig slachtofferschap? Het feit dat je weer op staat en het nogmaals probeert nadat je bent gevallen.

De Angst Voor Perfectie

Doorgeschoten perfectionisme is dodelijk. Er bestaat namelijk niet zoiets als perfectionisme. Het kan namelijk altijd meer en beter. Je zult nooit af zijn.

Het wachten op de beste gelegenheid of het juiste moment is een valkuil die je kansen ontneemt op het moment dat deze zich voordoen.

Je moet als man begrijpen dat soms dingen eerst helemaal verkeerd moeten gaan voordat het beter wordt en je er profijt van zult hebben.

De kans is groot dat je eerste date met een vrouw niet goed zal aflopen. Maar dit soort ervaringen heb je nu eenmaal nodig om het later beter te kunnen doen.

De valkuil van perfectionisme kun je vermijden door niet zo gefocust te zijn op het resultaat maar op de ondernomen actie.

Vernietig Je Irrationele Angsten

Werk iedere dag aan het behalen van je doelstelling en neem gecalculeerde risico’s.

Wat zijn gecalculeerde risico’s?

Dat zijn risico’s waar je goed over na hebt gedacht en de moeite waard zijn om je nek voor uit te steken onder bepaalde omstandigheden.

De mogelijke uitkomsten leveren je uiteindelijk meer op dan afwachten en niets doen.

Probeer iedere dag van fouten te leren. Dit kunnen fouten zijn die je zelf gemaakt hebt of fouten die anderen gemaakt hebben.

Irrationale angsten ga je te lijf met durf en ervaring.

Benoem Je Angsten

Wanneer je merkt dat je onzeker of bang bent voor iets dat je bezighoudt, dan wil ik dat je voor jezelf concreet gaat benoemen waar je nu precies bang voor bent.

Ga eens na waar die angst vandaan komt en probeer dit zo concreet mogelijk op te schrijven. Vervolgens schrijf je erbij wat het ergste is dat er zou kunnen gebeuren.

Lees het nu nog een terug en ga voor jezelf na of deze angstige gedachten wel kloppen. Vraag jezelf af hoe redelijk deze angsten zijn

Wat Je Van je Angsten Kunt Leren

Wanneer je ergens angstig over bent is het nutteloos om dit te negeren. Dit nare gevoel is nu eenmaal aanwezig. Wegkijken heeft geen zin en maakt het op lange termijn alleen maar erger.

Vraag jezelf af ”wat kan ik van deze angst leren?” Stel je wilt een vrouw aanspreken maar je durft niet, wat is er dan het ergste dat er kan gebeuren? Helemaal niets.

Wat kun je hiervan leren? Dat als je geen actie onderneemt, je nooit in contact zal komen met de vrouw van jouw dromen.

Zie je angsten als een graadmeter voor je gemoedstoestand. Je bent bezig met jezelf uit de comfortzone te pushen. Dit is verre van prettig, maar hoe sneller je hier aan werkt, des te eerder verdwijnt je irrationele angst.

Als klein kind vond je het eng om voor het eerst in het diepe te moeten zwemmen. Maar hoe vaker je ergens mee wordt geconfronteerd, des te sneller wordt het je nieuwe comfortzone.

Groeien doe je nu eenmaal buiten de comfortzone.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *