3 Lat Relatie Uitdagingen & 3 Geheimen voor Succes

De laatste jaren zijn latrelatie steeds normaler geworden. Steeds meer mensen zien in dat je helemaal niet samen hoeft te wonen voor een goede relatie, en dat je echt niet meteen al je zelfstandigheid hoeft op te geven zodra het serieus wordt. Niet iedereen is er nou eenmaal voor gemaakt om samen te wonen, en voor sommige mensen is dit een erg grote stap.

Over het algemeen werken latrelaties prima, maar er zijn wel enkele uitdagingen die bij een latrelatie om de hoek komen kijken, die je niet hebt als je samenwoont. Als jij een succes van je latrelatie wil maken, dan raad ik je aan om vooral dit artikel te lezen. Hierin stel ik een aantal van die uitdagingen aan de kaart, en leg ik je uit wat de geheimen van een succesvolle latrelatie zijn. Dit artikel is als volgt opgebouwd:

  • Wat is een latrelatie precies?
  • Wat kan er misgaan bij een latrelatie? 3 uitdagingen (en hoe je ze oplost)

***************************

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben Je Niks!

Je kan alle versiertactieken overslaan en goed worden in versieren door te werken aan je sociale zelfvertrouwen.

Andersom werkt het precies hetzelfde. Als jij diep van niet jezelf erop vertrouwt dat jij een vrouw waard bent, dan zal je haar nooit krijgen.

Ze zal aanvoelen dat jij je voelt alsof je niet op dezelfde hoogte als haar zit. Ze zal je afwijzen.

Als je goed oplet dan zit achter elke versiertechniek sociaal zelfvertrouwen verscholen.

Daarnaast kan je sociaal zelfvertrouwen op elk vlak in je leven gebruiken.

Het is nuttig voor je werkrelaties, je vriendschappelijke relaties, je familierelaties en natuurlijk je liefdesrelaties.

Dus klik op deze link, werk aan je zelfvertrouwen en ontdek het verschil dat sociaal zelfvertrouwen maakt met vrouwen.

***************************

Wat is een latrelatie precies?

Als jij op dit artikel hebt geklikt, dan weet je vast wel wat een latrelatie is. Waarschijnlijk heb je er zelfs eentje, en wil je daar graag een succes van maken. Toch merk ik vaak dat er enige onduidelijkheid is rond de term “latrelatie”, dus wil ik dit artikel voor de zekerheid beginnen met een duidelijke uitleg van dit begrip.

“Lat” is een Engelse afkorting, die staat voor “living apart together”. Daaruit kun je al wel een beetje opmaken wat een latrelatie is. Het “apart” geeft aan dat je bij een latrelatie niet samenwoont. Het “together” geeft echter aan dat het wel gaat om een serieuze relatie, waarin jullie dus aan elkaar toegewijd zijn. Mensen nemen vaak een latrelatie omdat ze waarde hechten aan hun zelfstandigheid en privacy, en dat (nog) niet willen opgeven.

“Je kan ook van elkaar houden zonder de hele dag op elkaars lip te zitten.”

Een latrelatie is niet precies hetzelfde als een langeafstandsrelatie. Een latrelatie kán ook een langeafstandsrelatie zijn, maar dat hoeft niet. Als jullie bijvoorbeeld allebei in een eigen huis wonen, maar dat huis wel in dezelfde stad of hetzelfde dorp staat, dan kun je niet echt spreken van een langeafstandsrelatie. Een latrelatie is het echter wel, want jullie wonen niet samen.

Het is dus ook echt iets anders dan een scharrel of iets dergelijks. Een latrelatie is een serieuze relatie, en dus niet een soort halve relatie waarnaast je ook nog seks hebt met andere mensen. Wanneer iemand dus een latrelatie voorstelt, dan kun je ervan uitgaan dat hij of zij exclusiviteit wil. Uiteraard kán een latrelatie ook een open relatie zijn, maar daar kun je natuurlijk niet van uitgaan als dat nooit is gezegd.

Wat kan er misgaan bij een latrelatie? 3 uitdagingen (en hoe je ze oplost)

Een latrelatie heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Je kan je zelfstandigheid behouden, en toch een serieuze relatie met iemand hebben. Een latrelatie heeft echter ook mindere kanten. Bij een dergelijke relatie komen enkele uitdagingen kijken, die je het hoofd moet bieden om van je relatie een succes te maken. Wat die uitdagingen precies zijn, en hoe je ze oplost, zal ik je nu uitleggen. Ik bespreek de volgende drie uitdagingen (en de oplossingen):

  • Je gaat langs elkaar heen leven
  • Er ontstaan ruzies door misverstanden
  • Je gaat elkaar irriteren

Vind je het moeilijk om vrouwen te benaderen?

Werken aan je sociale zelfvertrouwen zou dan een goede eerste stap kunnen zijn.

Als je je sociale zelfvertrouwen op orde hebt dan zal de angst om gesprekken te beginnen sterk verminderen.

Klik op de link hieronder om er meer over te ontdekken:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Uitdaging 1: Je gaat langs elkaar heen leven

Dit nadeel hangt sterk samen met een belangrijk voordeel van latrelaties: het feit dat je je zelfstandigheid en je privacy grotendeels kan behouden. Als jullie allebei waarde hechten aan zelfstandigheid en privacy, dan zullen jullie het waarschijnlijk prima vinden om dagen alleen te zijn, en hoeven jullie elkaar echt niet elke dag te zien. Dat is natuurlijk prima, maar je kan er ook in doorslaan.

“Je kan niet altijd privacy én een relatie hebben.”

Het kan er namelijk ook voor zorgen dat je elkaar bijna niet meer ziet. Jullie blijven gewoon je eigen leven leiden, waardoor jullie amper tijd hebben om elkaar te zien. Je gaat dan dus eigenlijk langs elkaar heen leven; je hebt niet echt meer een idee van wat er in het leven van de ander gebeurt, en je ziet en spreekt elkaar nog maar weinig.

Wanneer dit gebeurt, dan is het eigenlijk praktisch alsof je single bent. Je hoeft natuurlijk helemaal niet 24 uur per dag samen te zijn om een relatie te hebben, maar als je elkaar bijna niet ziet, dan is het eigenlijk net alsof je geen relatie hebt. Op die manier heeft een relatie natuurlijk weinig zin. Je ziet dan vaak dat de relatie bekoelt, en dat je na een tijdje steeds minder gevoelens voor elkaar hebt. Het gevolg is dat de relatie stukloopt.

Oplossing 1: Plan bewust tijd voor elkaar in

Uit het bovenstaande kun je wel afleiden dat het belangrijk is om elkaar regelmatig te zien, anders is er niet echt sprake van een relatie. Als je niet samenwoont, heb je echter allebei wel erg je eigen rooster, en je ziet elkaar ook niet elke avond als je thuiskomt. Hierdoor zul je maar weinig tijd overhouden om elkaar te zien, tenzij je hier actief voor plant.

Je zal dus echt moeten afspreken wanneer jullie tijd voor elkaar maken. In een relatie moet je partner soms simpelweg je eerste prioriteit zijn, en dat is voor een latrelatie niet anders. Soms zul je dus moeten schuiven in je schema, en misschien wat minder dingen inplannen die je eigenlijk zelf zou willen doen. Alleen op die manier maak je genoeg tijd voor elkaar.

“Als je elkaar écht leuk vindt, dan is het voor jou ook goed om af en toe tijd voor je partner te maken.”

Ik snap dat dat lastig kan zijn, vooral als je een druk leven hebt. Je hebt er echter voor gekozen om een serieuze relatie met iemand aan te gaan, en het kost tijd en moeite om van een relatie een succes te maken. In het geval van een latrelatie kost het misschien nog wel méér tijd en moeite dan wanneer je samen zou wonen, dus je moet je afvragen of je zelfstandigheid en je privacy dat waard zijn.

Uitdaging 2: Er ontstaan ruzies door misverstanden

Het feit dat je niet samenwoont, zorgt er zoals net al gezegd voor dat je elkaar wat minder vaak ziet. Omdat je elkaar toch wil spreken, zullen jullie waarschijnlijk veel digitaal contact hebben. Op zichzelf is daar niets mis mee: je kunt nu eenmaal niet altijd samen zijn, en moderne techniek biedt je een manier om elkaar alsnog te kunnen spreken.

“Het internet heeft tal van nieuwe mogelijkheden gecreëerd, en dus ook tal van nieuwe manieren waarop het mis kan gaan.”

Wat echter wel sneller kan gebeuren wanneer je digitaal communiceert, is dat er misverstanden ontstaan. Je mist een heleboel sociale hints als je enkel via tekst communiceert. Daardoor kan het lastiger zijn om te bepalen wanneer iemand sarcastisch is of een grapje maakt. Als iemand zich onhandig verwoordt, is het ook makkelijker om iemand verkeerd te begrijpen.

Dit kan leiden tot allerlei situaties waarin een partner de ander boos maakt. Een grapje kan serieus worden opgevat, waardoor het een belediging lijkt, of een luchtig bedoelde opmerking wordt gezien als een serieuze. Hierdoor kunnen er makkelijker ruzies ontstaan, en het kan lastig zijn om die ruzies vervolgens op te lossen.

Vaak is de andere partner zich van geen kwaad bewust. Als een ruzie berust op een miscommunicatie, dan heeft de ene partner geen idee waarom de ander boos op hem of haar is. Je kan dan ook niet uitleggen wat je bedoelde en jezelf verdedigen, omdat je simpelweg geen idee hebt waartegen je jezelf verdedigt. Indien dit vaker gebeurt, kan dit voor veel spanning in de relatie zorgen. Uiteindelijk kan dit er zelfs toe leiden dat de relatie stukloopt.

Oplossing 2: Vecht ruzies altijd in het echt uit

Communicatie is ontzettend belangrijk in een relatie. In een latrelatie is het onvermijdelijk dat een deel van die communicatie digitaal plaatsvindt, en dus is het onmogelijk om dit soort misverstanden volledig te voorkomen. Het is dus onvermijdelijk dat er af en toe ruzie zal ontstaan om deze reden.

Wat je wél kan doen, is ruzies altijd in het echt uitvechten. Als je elkaar in het gezicht kijkt, kun je niet zomaar besluiten om boos je telefoon weg te leggen, en de ruzie op die manier juist te verergeren. In het echt is het toch lastiger om onaardig tegen elkaar te zijn, en zul je daarom proberen om de ander te begrijpen. Je wordt als het ware gedwongen om op een productievere manier je ruzies uit te praten, en op zoek te gaan naar oplossingen.

“Als je elkaar aankijkt, word je herinnerd aan elkaars menselijkheid.”

Het kan ook helpen om een beetje begrip te hebben voor het feit dat er makkelijk misverstanden ontstaan als je communiceert via tekst. Wanneer jij denkt dat je partner iets ongelofelijk onbeschofts tegen je zegt op WhatsApp, kun je dus beter niet meteen boos worden, maar hem of haar de gelegenheid geven om het nader toe te lichten. Wie weet heb je het wel totaal verkeerd opgevat, en dan was een ruzie natuurlijk wel heel zinloos geweest.

Uitdaging 3: Je gaat elkaar irriteren

Als je een latrelatie begint, is dat waarschijnlijk (zoals al meermaals gezegd) omdat één (of beide) van jullie erg gesteld is op zijn of privacy en zelfstandigheid. Er is een reden dat jullie niet de hele dag op elkaars lip wilden zitten, en daarom hebben jullie voor deze soort relatie gekozen. In de praktijk blijkt echter toch dat mensen met een latrelatie heel veel bij elkaar te vinden zijn.

“Als je al praktisch samenwoont, heeft een latrelatie natuurlijk weinig zin.”

Ik snap dat op zich natuurlijk best: als het gezellig is met zijn tweeën, dan heb je natuurlijk weinig reden om naar huis te gaan. Het is dan begrijpelijk dat je dagenlang blijft plakken in het huis van je partner. Op de lange termijn kan dit echter leiden tot irritaties, als je partner het op een gegeven moment zat is dat je de hele tijd bij hem of haar bent.

Wanneer deze irritaties niet worden uitgesproken, dan kan de frustratie flink oplopen. Jullie worden dan steeds ruwer naar elkaar, en er volgen ook ruzies. Op den duur is de relatie hierdoor eigenlijk helemaal niet meer leuk, en dat is dan ook een reden dat veel latrelaties stuklopen.

Oplossing 3: Geef elkaar genoeg ruimte

Young Latina girl reading a book sitting on the sofa at home, with a laptop on the table, on a sunny day. Vertical image.

Nogmaals: er is een reden dat jullie ervoor hebben gekozen om niet samen te wonen. Als je dan vervolgens toch de hele dag bij elkaar gaat zitten, moet je niet raar opkijken als er ruzies ontstaan. Het is in elke relatie belangrijk dat je elkaar ruimte geeft, maar in een latrelatie is dat nog veel belangrijker dan wanneer je samenwoont.

Aan de andere kant moet je elkaar natuurlijk ook vaak genoeg zien, omdat je anders juist uit elkaar drijft (zoals ik aan het begin van dit artikel al noemde). Je zal hierin dus een balans moeten vinden, en ik snap dat dit niet altijd makkelijk is. De oplossing is, zoals zo vaak, goede communicatie. Wees duidelijk naar elkaar over hoe jullie de relatie zien, en als jullie je aan dingen ergeren, spreek dat dan uit. Alleen op die manier kunnen jullie je gedrag op elkaar afstemmen.

“Als je partner even alleen wil zijn, is dat niet per se omdat jij iets fout hebt gedaan.”

Het is ook belangrijk dat je goed luistert naar je partner. Als hij of zij vraagt of je naar huis wil gaan, omdat het hem of haar even te veel wordt, dan zal je daarvoor begrip moeten tonen. Voel je vooral niet beledigd, want meestal is dit niks persoonlijks. Je partner hecht veel waarde aan zijn of haar privacy en zelfstandigheid. Dat heeft niks met jou te maken, alleen met je partner zelf.

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon Zomerdijk heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Er is geen enkele goede versierder die geen zelfvertrouwen heeft.

Zelfvertrouwen zit namelijk achter elke goed uitgevoerde versierpoging.

Als je zelfvertrouwen op orde is, dan zal je automatisch de juiste lichaamstaal uitstralen en de juiste woorden zeggen.

Bekijk Simon’s unieke aanpak en ontdek direct of het voor jou werkt:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *