Risicovolle Signalen

Blonde lachende vrouw

Heb je er wel eens over nagedacht dat iets risicovols qua gedrag of kleding je JUIST aantrekkelijk maakt.

Denk maar aan een pauw.

Deze pauwen versieren het vrouwtje met hun gigantisch kleurrijke staart, maar deze staart is niet makkelijk om mee te leven.

Hij valt onwijs op bij roofdieren.

Hij verstuurt een risicovol signaal!

Ditzelfde principe geldt ook voor de mens.

Alles wat je doet dat wordt opgevat als schadelijk voor je sociale status en de kans dat je met een vrouw naar bed gaat is een risicovol signaal.

Als jij deze signalen juist weet te versturen zal dit je sociale status en de aantrekkingskracht die vrouwen richting jou voelen omhoog doen schieten. Dit betekent echter niet dat je je als een achterlijke **** moet gaan gedragen.

Risicovolle signalen versturen werkt alleen als je jezelf al hebt voorgedaan als ‘de prijs’ in het bijzijn van een vrouw. Ook is het belangrijk het versturen van deze signalen in bedenking te nemen. Dit is een typisch geval van minder is meer.

Een voorbeeld is dat er elke paar jaar wel een superster iets anders in de mode introduceert. In plaats van dat hij wordt afgeschreven slaat zijn style juist aan en wordt het helemaal in.

Kijk maar naar kindster Justin Bieber. Alle jongens vinden “JB” maar niks. Daarentegen worden alle meiden helemaal gek van hem! De nieuwe haarstyle is een voorbeeld van een risicovol signaal dat wordt geaccepteerd omdat hij ‘de prijs’ is en dus zijn aantrekkelijkheid enorm laat stijgen.

Veel mannen hebben het moeilijker met het behandelen van een vrouw die zich aangetrokken tot hun voelt dan een die dat niet is.

Ze zijn bang dat ze de kansen die ze hebben met de vrouw verpesten, dat ze erachter komt wat een stumpers ze zijn en dat ze nooit meer met hun wil praten. Meestal voelt de vrouw dan ook geen aantrekking meer. Niet omdat ze zich als stumpers gedragen..

Maar vanwege de angst die zij hebben dat zij hun gedrag niet zal goedkeuren. Vrouwen voelen geen aantrekking richting goedkeuring en bevestiging zoekende behoeftige mannen.

Ze voelen aantrekking tot mannen die zich voordoen en gedragen als de prijs.

Je voordoen als de prijs noem ik even prijsheid.

Het versturen van risicovolle signalen is een van de beste manieren om je prijsheid te verhogen!

Een voorbeeld zoals ik die laatst had:

Ik was met een vrouw, die ik de avond daarvoor tijdens het stappen had ontmoet, wat aan het drinken. Tijdens die avond vertelt ze mij dat ze Usher (mijn favoriet) slecht vindt en niet snapt hoe mensen daarvan kunnen houden.

Je instinct geeft aan niet te laten merken dat hij je favoriete artiest is. Als de vrouw dit door heeft zal ze je zien als behoeftig.

Maar wanneer je een risicovol signaal verstuurd als: “Haha, weet je? Usher is mijn favoriete artiest, ik ben laatst nog naar zijn concert geweest.. Jij zal vast een slechte smaak hebben.”

Je laat zo zien dat het je niet interesseert of je de aantrekking kwijt raakt omdat JIJ de prijs bent, NIET ZIJ.

Vrouwen zijn dit niet gewend en zullen soms zelfs hun oordeel veranderen. Wat direct duidt op de verhoging van jouw prijsheid!

 

8 Reacties op "Risicovolle Signalen"

 1. c

  says:

  Waarom kun je je niet gewoon als gelijken opstellen?

  Er hoeft toch niet per se een boven de ander te staan en je hoeft ook niet hetzelfde leuk te vinden om de ander te respecteren. Bovendien lijkt het me voor de man helemaal niet leuk als een vrouw geen uitdaging biedt.

  Vrouwen zijn net zo goed onzeker en je mag als man best laten blijken dat je oprecht in haar geinterresserd bent. Waarom ben bijvoorbeeld jij de prijs en niet zij? zij is net zoveel waard als jij.

 2. Tariq

  says:

  Je kunt je wel gewoon als gelijke opstellen maar dit zal minder aantrekking opwekken. Dit geldt ook voor 'je als de prijs opstellen'

  Iedereen voelt meer aantrekking richting mensen die meer status hebben. Het is niet voor niks zo dat vrouwen (en ook mannen) gek worden van beroemdheden.

  Een vrouw blijft altijd een uitdaging. Het is ook een uitdaging om alles wat je weet goed uit te voeren en de vrouw voor je te winnen.
  Als iets geen uitdaging is, is er ook niks te winnen.

  Tuurlijk kan een vrouw ook onzeker zijn, en velen zijn dat ook. Dan is er ook een andere aanpak in het versieren. Als man moet je dan vaker complimentjes etc geven. (push/pull blog)

  Vrouwen stellen zich van nature vaak al op als de prijs en dat is niet spottend naar de ander maar een vorm van flirten.
  Daarom betekend dit niet dat je in feite meer of minder waard ben dan de ander.

  Bedankt voor je reactie.
  Tariq

 3. c

  says:

  Bedankt voor je uitleg!

 4. edin

  says:

  playing the prize vind ik idd wel een beetje een win/lose mindset;
  maar veel concepten van de prijs spelen zijn heel handig. mooi artikel!

 5. JuicyB

  says:

  Tariq dat voorbeeld dat je gaf zou totaal niet bij mij werken. Ik zou om je opmerking lachen, maar that's it. Mijn mening over Usher zou al helemaal niet veranderen als ik je date zou zijn geweest. Dan ben je als vrouw wel heel weakminded wil je je eigen mening over een bepaalde artiest veranderen omdat een date die artiest wel heel goed vindt. Triest! Jammer dat er zulke vrouwen bestaan, ik schaam me er voor!

 6. Hulp opvoeding

  says:

  Heel interessant. Dit zou meer gevolg moeten krijgen.

 7. Jonathan Johnson avatar picture

  Jonathan Johnson

  says:

  @JuicyB

  Je mening veranderen lukt niet, maar je stemming wel...

  Toch een beetje beïnvloedbaar?

 8. Mike

  says:

  Waar ik altijd aan twijfel is risicovolle ZINNEN Overigens een mooi nieuw onderwerp .
  Het gebeurt vaak als ik zit te praten wil zeggen ,je lijkt op of,je doet me denken aan..
  Aangezien dit altijd een compliment is ,anders zou ik immers niet zo in gesprek zijn ,lijkt dit misschien wel te werken bij oudere vrouwen ,maar jongere !
  Je zegt immers niet snel dat iemand lijkt op die lelijke ouwe onsympathieke buurvrouw .Toch weet je maar nooit hoe ze het opvat.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *