10 Tips voor een Opvallend en Aantrekkelijk Tinder Profiel

Tinder is en blijft een van de meest gebruikte online datingplatforms. Het is ook gewoon heel makkelijk om even mensen te swipen, als je bijvoorbeeld ergens moet wachten of in het ov zit. Je kunt in korte tijd heel veel mensen beoordelen. Wie weet ontmoet je er wel de match van je leven…

Maar om leuke matches te krijgen, moet je zelf ook een leuk Tinder profiel hebben! En dat blijkt vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mannen weten niet precies hoe ze nou een opvallend en aantrekkelijk Tinder profiel moeten maken. Daarom geef ik in dit artikel 10 tips voor een onweerstaanbaar Tinder profiel, met tips voor je foto’s en je bio.

5 tips voor de foto’s op je Tinder profiel

Laten we eerlijk zijn: Tinder is soms gewoon net een vleeskeuring. Sommige mensen kijken alleen maar naar de foto’s, en werpen geen blik op de bio. Maar ook mensen die wel braaf jouw beschrijving lezen, zien als eerste jouw foto.

Kortom, je foto’s op Tinder zijn heel belangrijk. Wat kun je eraan doen om de foto’s op jouw profiel te verbeteren? Dat lees je in deze tips!

De beste Tinder openingszinnen gratis ontvangen?

De meeste mannen worden genegeerd op Tinder, vaak omdat ze de meest saaie en kansloze openingszinnen gebruiken.

Klik hier en ontdek de 50 beste Tinder openingszinnen waar vrouwen wél op reageren.

Foto tip 1: Op je eerste foto sta je alleen, en met je gezicht zichtbaar

profiel1Heb je weleens bij sommige vrouwen op Tinder gezien dat ze alleen maar groepsfoto’s op hun profiel hebben? Vet irritant, want dan weet je nog steeds niet met wiens profiel je te maken hebt. Maar ook als ze wel een foto van alleen zichzelf erop heeft staan, maar dit niet de eerste foto is, kan je interesse gelijk verdwenen zijn.

Je moet dus in je eerste foto op Tinder aan twee eisen voldoen:

 • Je staat er alleen op
 • En je gezicht is er duidelijk op zichtbaar

Vrouwen willen niet door je foto’s lopen scrollen, alleen maar om te zien hoe je er nu eigenlijk uitziet. Daar is de hele app juist voor bedoeld, om in een oogopslag te weten of je iemand aantrekkelijk vindt. Verberg je gezicht ook niet achter een zonnebril of iets dergelijks – daar knappen vrouwen vaak op af.

Foto tip 2: Zorg voor een foto van goede kwaliteit

Oké, je hoeft natuurlijk geen fotomodel te zijn, wiens foto’s allemaal met 4k HD-camera’s geschoten zijn. Maar zorg er in elk geval voor dat je eerste foto van goede kwaliteit is.

Geen enkele vrouw vindt je aantrekkelijk als ze de pixels in je foto kunnen tellen.

Daarnaast komen goede foto’s ook wat betrouwbaarder over. Zeg nou zelf, jij zou een vrouw met alleen maar lelijke selfies toch ook niet naar rechts swipen? Een goede foto geeft een goede eerste indruk, en iedereen weet dat dat de enige indruk is die telt op Tinder.

Foto tip 3: Kies je foto’s met aandacht

profiel2Je kunt natuurlijk zoveel mogelijk leuke foto’s op Tinder gooien, dan is de kans groot dat er een leuke bij zit. Dit is echter niet de beste techniek. Je kunt je foto’s beter met zorg op je profiel zetten, en alleen voor de leukste foto’s gaan.

Kies sowieso altijd voor meerdere foto’s; bij één foto willen vrouwen nog weleens denken dat je een nepprofiel hebt. Upload ook weer niet te veel foto’s op je Tinder profiel, niemand die ze allemaal gaat bekijken.

Je foto’s zijn goed als ze aan de volgende punten voldoen:

 • Ze laten verschillende kanten van jou zien;
 • Je bent op alle foto’s duidelijk zichtbaar;
 • Je lijkt op alle foto’s van jezelf;
 • Je foto’s zijn op een positieve manier bewerkt (bijv. een toepasselijk filter);
 • Je foto’s zijn licht.

Foto tip 4: Vermijd deze veelgemaakte foto fouten – en wat je wel moet doen

In de intro zei ik al dat veel mannen niet goed weten hoe ze nou een aantrekkelijk Tinder profiel moeten maken. En dat blijkt wel, want vrouwen gaan soms helemaal stuk over hoe slecht sommige profielen zijn. Wees niet zo’n sukkel, en vermijd de onderstaande fouten in je foto’s:

 • Plaats geen foto met ontbloot bovenlijf. Niet doen. Nooit. Werkt gewoon niet.
 • Zorg niet voor alleen maar groepsfoto’s: het is nu wel duidelijk waarom.
 • Te veel selfies. Selfies maken je gewoon niet zo aantrekkelijk, en blijft toch een soort vrouwending.

profiel3Wat zijn dan wel goede dingen om in je foto’s te hebben?

 • Hobby’s. Het maakt niet uit wat je hobby’s zijn, maar laat ze in je foto’s terugkomen! Dat is veel persoonlijker.
 • Dieren. Dieren werken gewoon altijd, en je kansen op een match gaan met 1000% omhoog*.
 • Actiefoto’s. Ben je sportief? Zet dan een stoere actiefoto op je profiel.
 • Locaties. Als je reislustig bent, geef de vrouwen dan een sneak preview van waar je bent geweest.
 • Lachen of stoer in de verte kijken. Uit onderzoek is gebleken dat je beter stoer en trots kunt kijken dan blij. Maar doe er toch maar wat foto’s bij waarop je lacht – wel zo gezellig.

* Dit percentage is niet op onderzoek gebaseerd.

Foto tip 5: Wel of geen vrouwen in je foto’s?

Er is veel controverse over of je nou wel of niet met een vrouw op je Tinder foto’s kunt staan. In groepsfoto’s is het natuurlijk geen probleem, maar is het slim om met één vrouw op de foto te staan? Dat hangt heel erg van de vrouw af die jouw profiel bekijkt.

Sommige vrouwen denken dat je een nare player bent, andere denken dat je wel tof moet zijn als je met een knappe vrouw op de foto staat.

Naar mijn ervaring zijn de meeste vrouwen van het eerste type; die vinden het niet zo leuk als je met andere vrouwen op de foto staat. Daarnaast kan het voor verwarring zorgen: is ze gewoon een vriendin? Is ze familie? Of nog erger: is ze je ex? Voorkom deze verwarring, en laat vrouwen alleen in groepsfoto’s voorkomen op je profiel.

Wil je meer tips voor Tinder? Lees dan eens dit artikel met 8 slimme Tinder tips.

5 tips voor je bio op Tinder

Je foto’s op Tinder geven natuurlijk een eerste indruk. Maar die indruk is niet alles – je moet ook wat over jezelf vertellen. Sowieso is iets in je bio hebben al beter dan niets.

Veel vrouwen knappen er namelijk op af als je een lege bio hebt.

Hoe pak je dat dan aan? Wat is een aantrekkelijke bio, en wat moet je juist niet doen? Ik leg het je uit in de volgende paar tips.

Bio tip 1: Wees kort maar krachtig

profiel4Je Tinderbio is niet letterlijk een biografie – je gaat er niet je hele levensverhaal in vertellen. Ten eerste heeft geen enkele vrouw zin om zoveel te lezen, en ten tweede heb je dan niets meer om haar te vertellen. Ze weet immers alles al van je uit je bio.

Je moet het daarom kort maar krachtig houden. Een paar zinnen of steekwoorden zijn vaak al genoeg. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

 • Studie
 • Hobby’s
 • Muziek of films
 • Iets grappigs over jezelf

Het is vooral belangrijk dat je bio persoonlijk is en iets over jezelf zegt. Vrouwen zitten op Tinder om je te leren kennen, dan moet je Tinder profiel wel iets over jezelf vertellen. Bewaar echter ook wat informatie voor in een gesprek.

Ga ten slotte ook niet liegen. Elke man kan wel in zijn bio zeggen dat hij avontuurlijk is, maar als het spannendste uit jouw leven je USB uit je computer halen zonder op ‘veilig verwijderen’ te klikken is, dan kom je niet zo ver. Een beetje overdrijven mag, maar hou jezelf een beetje in.

Bio tip 2: Gebruik humor

profiel5Het eeuwenoude gezegde is waar: vrouwen vallen op humor. Een grappige man zal het altijd beter doen, ongeacht hoe knap of interessant een andere man is. Je hoeft ook niet ontzettend grappig te zijn om een leuke bio op je Tinder profiel te hebben.

Een grappige zin of wat leuke zelfspot kunnen al genoeg zijn om een match te krijgen.

Het leukste is als je bio ook echt iets grappigs van jouzelf bevat. Je kunt wel een leuk verhaaltje van het internet kopiëren, maar daar staan alle Tinder profielen ondertussen vol mee. Bedenk dus iets ‘grappigs’ van jezelf, en zet dat in je bio.

Een voorbeeld: ik speel basgitaar en heb daar een foto van op mijn Tinder profiel. In mijn bio zet ik de tekst: “Don’t worry, bass players have low standards”. Als ze ook maar een beetje muzikaal is, dan snapt ze deze woordgrap, en kan ze hier goed op reageren. Natuurlijk is dit niet de enige tekst in m’n bio, maar het helpt wel om het geheel wat luchtiger te maken.

Bio tip 3: Wat je juist NIET in je bio moet zetten

profiel6

 • Spellingsfouten. De nummer één turn-off van veel vrouwen zijn spellingsfouten. Oké, als ze zelf ook niet goed in Nederlands is, zal ze het niet eens merken. Maar alle andere vrouwen knappen gelijk op je af. Laat je Tinderprofiel dus even nakijken door een vriend als je er niet zeker over bent.
 • Cheesy quotes. Zoals alle basic Tinder vrouwen wel ‘live, laugh, love’ in hun Tinder bio hebben staan, zo zijn er nog veel meer cheesy quotes die je moet vermijden. Niemand vindt ze leuk, je wordt er niet aantrekkelijk door – gewoon niet doen dus.
 • Zeggen hoe desperate je bent. Dingen als ‘swipe alsjeblieft naar rechts’ of ‘ik sta al maanden droog, wie helpt me uit de brand?’ gaan nooit werken om een match te krijgen. Je komt alleen maar over als een sukkel die niet weet hoe hij met vrouwen moet omgaan.
 • Stoer doen en het niet kunnen onderbouwen. Zoals ik al zei, moeten de dingen in je bio wel waar zijn. Als een chick er namelijk achter komt dat je eigenlijk niet zo bent als op je profiel, dan kun je het wel vergeten.

Bio tip 4: De juiste verhouding vinden

Op Tinder moet je jezelf natuurlijk presenteren. Maar aan de andere kant wil je ook een leuke match vinden – iemand die bij jou past. Dit kun je mooi in je bio verwerken.

Je bio moet een combinatie zijn van wie jij bent en van waar je naar op zoek bent.

De beste verhouding hiervoor is ongeveer 70-30. Dat betekent dat 70% van je bio bestaat uit informatie over jezelf, en 30% over het type vrouw dat je zoekt. Als je bedenkt dat je bio niet te lang moet zijn, is dat nog best lastig. In de praktijk komt het bijvoorbeeld neer op drie zinnen over jezelf en twee over waar je naar op zoek bent.

Het beste is om duidelijk te zijn over wat voor type vrouw je zoekt. Zeg bijvoorbeeld dat je een ‘sportieve’ of ‘creatieve’ chick voelt. Je kunt ook hier weer humor gebruiken. Bijvoorbeeld: “Op zoek naar een spooning partner om weer #1 van de wereld te worden”. Kies iets dat bij jou past, maar wat wel duidelijk maakt wat je wilt.

Bio tip 5: Laat haar actie ondernemen

profiel7Uiteindelijk wil je met je Tinder profiel natuurlijk maar één ding: leuke matches vinden. Daarvoor moeten vrouwen jou naar rechts swipen. Hoe krijg je dat voor elkaar? Door een soort ‘call-to-action’ in je bio te stoppen!

Call-to-action is een term uit de marketingwereld, en hiermee wordt een zin bedoeld die mensen aanzet tot actie. ‘Klik hier!’ en ‘bestel nu!’ zijn voorbeelden van call-to-actions. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen sneller tot een actie overgaan als ze hier direct toe aangespoord worden.

Maar hoe doe je dat nu in je Tinderbio? Ik geef je een paar voorbeelden, maak hier vooral een eigen variatie op:

 • Als je van reizen houdt: noem een aantal plekken waar je geweest bent. Daarna zeg je: “Waar zou je met mij heengaan?”
 • “Wel of geen ananas op je pizza?” Deze simpele, maar oh zo controversiële vraag is perfect om een reactie van een vrouw uit te lokken.
 • “Als je nog maar één ding mocht eten voor de rest van je leven, wat zou het zijn?” Met deze vraag neem je zowel de standaard filosofische vragen op de hak, en praat je over een onderwerp waar iedereen van houdt: eten.

Zo, met deze tien tips voor je Tinder profiel moet het lukken om leuke matches te krijgen. Pas ze vandaag nog toe, en laat me in de reacties weten of ze voor jou gewerkt hebben!

Zo krijg je meerdere dates en one-night-stands per week via Tinder

Meer succes op Tinder?

Veel mannen maken dezelfde domme fouten die hen er van weerhouden écht succes te krijgen op Tinder.

Ontdek hoe wij 193 dates hebben gehad via Tinder met een match- en chatsysteem dat KRANKZINNIG goed werkt.

Leer het revolutionaire 3-stappenplan van het Tinder Date Systeem en krijg het succes wat je altijd al had willen hebben.

Tinder Date Systeem Risicovrij Uitproberen »»

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *