Wat Is De Grootste Datingsite Van Nederland?

Groeiende grafiekWat is de grootste datingsite van Nederland?

Allereerst is de vraag: welke factor bepaalt eigenlijk wat de grootste datingsite van Nederland is?

In dit artikel zal ik de Alexa ranking en de Google trends onderzoeken van de grote datingsites en bepalen welke de grootste is.

Ben je benieuwd?

Aantal leden

Het aantal leden van de websites is niet echt de beste factor om naar te kijken denk ik. Waarom?

Nou hier zijn een aantal redenen:

 • Meestal worden inactieve leden ook meegeteld,
 • Er worden duizenden nepprofielen aangemaakt,
 • Er worden grote getallen van leden laten zien om autoriteit uit te stralen zodat mensen zich sneller aanmelden.

De beste factor zou actieve leden zijn maar dat weten de datingsites zelf denk ik alleen en dat zullen ze niet zo maar vrijgeven.

Ik zal hieronder twee factoren beschrijven waarmee de vraag beantwoord kan worden.

Overigens kun je je voor iedere datingsite hieronder GRATIS aanmelden. Kortom, je kunt dus iedere datingsite die in dit artikel besproken wordt gratis uitproberen.

Alexa ranking analyse

Alexa ranking is een service waarbij je van iedere site kunt zien op welke plek/rangorde ze staan over de wereld qua aantal bezoekers.

Google heeft bijvoorbeeld Alexa #1, Facebook Alexa #2, Youtube Alexa #3 etc.

Ik heb daarom een grafiek gemaakt in Alexa met de datingsites Relatieplanet.nl, Lexa.nl, Be2.nl, Parship.nl en eDarling.nl.

De tijd loopt van 2010 tot begin 2012.

Grootste datingsite grafiek

Uit een grove schatting uit de grafiek blijkt de volgende rangorde op te maken:

 1. Relatieplanet.nl
 2. Lexa.nl
 3. eDarling.nl
 4. Be2.nl
 5. Parship.nl

Het mag duidelijk zijn dat Relatieplanet uit de Alexa analyse de grootste datingsite van Nederland is en dat op plek 2 Lexa staat.

Plek 3 en 4 zijn overigens niet echt duidelijk, misschien moeten eDarling.nl en Be2.nl van plek worden verwisseld.

Google trends analyse

In Google trends kun je zien hoe populair een zoekterm is.

Logischerwijs zou de grootste datingsite van Nederland ook het vaakst moeten worden ingetypt.

Daarom heb ik hier ook een grafiek van gemaakt. De periode hieronder is van de laatste twaalf maanden, dus van februari 2011 tot februari 2012.

Grootste datingsite Nederland

Uit een grove schatting van de grafiek blijkt de volgende rangorde op te maken:

 1. Relatieplanet.nl
 2. Lexa.nl
 3. Parship.nl
 4. eDarling.nl
 5. Be2.nl

Het mag duidelijk zijn dat Relatieplanet uit de Google trend analyse de grootste datingsite van Nederland is en dat op plek 2 Lexa staat.

De andere plekken zijn moeilijk te zien op de dit plaatje maar ik heb een grotere versie op m’n computer. Daaruit kwam dat de groene lijn (Parship) iets hoger lag dan de blauwe lijn (eDarling) en dat de oranje lijn (Be2) duidelijk het laagste ligt.

Conclusie over de grootste datingsite van Nederland

De conclusie mag duidelijk zijn. Relatieplanet is de grootste datingsite in Nederland. Volgens mij draaien ze ook al zo’n twintig miljoen euro omzet per jaar.

De gehele Nederlandse markt draait nu ook zo’n dertig tot veertig miljoen euro in Nederland dus daarmee is er nog een factor die Relatieplanet tot absoluut de grootste datingsite maakt.

Op de tweede plaats staat Lexa. Welke datingsite er op de derde, vierde of vijfde plek staan is niet geheel duidelijk. Je kunt hier zelf je mening over vormen.

Het grootste probleem met datingsites

Zoals je ziet heb ik een analyse gemaakt van de datingsites. Niet alleen heb ik dat gedaan want in de laatste paar jaar hebben Jonathan en ik ook de gehele datingwereld geanalyseerd.

We zijn daarbij tot fantastische inzichten gekomen. Eén van die inzichten is dat VEEL mannen letterlijk hun geld weggooien op datingsites.

De grootste reden hiervoor is dat ze geen resultaten zien in de vorm van dates. Daarom hebben wij een revolutionair internet dating eBoek geschreven genaamd “Internet Dating Formule“.

Hierin leer je exact hoe je vrouwen kunt ontmoeten en daten vanaf datingsites.

Het mooiste is nog dat je totaal geen aanspreekangst voelt en binnen no time honderden vrouwen kunt contacteren!

P.S. Wat vind jij van de analyses? Welke datingsites horen op plaats 3, 4 en 5?

18 Reacties op "Wat Is De Grootste Datingsite Van Nederland?"

 1. Latinalover says:

  Een mooi stukje internetonderzoek. Goed ook dat jullie de Alexa-statistiek hebben gebruikt. Die is onterecht niet erg bekend, want veel mensen staren zich blind op het aantal unieke bezoekers per maand. Voor community sites (en daar vallen ook dating sites onder) heb je echter niets aan gebruikers die af en toe langskomen. Het dagelijkse bezoek is dan veel interessanter en om dat te bepalen is Alexa een prima tool.

 2. Jonathan Johnson says:

  Bedankt voor je complimenten.

  Alexa is inderdaad een tool die de meeste niet bekijken.

  Uiteindelijk gaat het erom hoeveel mensen op ieder moment zijn ingelogd op een datingsite en dat de verhouding man/vrouw ongeveer 50% is.

 3. kristiaan says:

  Ik heb eens gekeken op Relatieplanet.nl(RP) en later op Lexa.nl.

  RP is best een aangename dating site, wel 43 euro voor 3 maanden maar heb het toch maar gedaan.
  De eerste dag dat ik full member was, had ik al meteen een match en contect opgelegt. :)

  Lexa.nl nog weinig ervaring gedaan, maan pufff. 3 maanden voor 117 euro:O.

 4. Annelientje says:

  Volgens datingaanbieding.nl is ook momenteel relatieplanet de grootste datingsite. Maar je ziet wel dat alle sites in leden stijgen. Lekkere business!

 5. Chezz Dee says:

  Hoi,

  Relatieplanet wel een prima site, enkel maanden member geweest
  maanden lang mail contact gehad met iemand was echt leuk maar verder kwam het ook niet.

  Later een date gehad in de Haag leuke dame op de foto (wou niet mailen maar meteen face to face,schrok me rot bij de kennismaking
  ik kon die vrouw niet herkennen van de foto.
  Ze had een foto geplaatst van 12/15 jaar geleden!!
  Zo kan ik het ook :-)

  Ben al een poos ingeschreven op jullie mailinglist en het valt me op dat ik bepaalde signalen ( lichaamstaal) ga herkennen) bij de vrouwen. Leuk he!

  Ga zo door, helemaal goed!!

 6. Jonathan Johnson says:

  Ja, ik hoor ook wel eens rampzalige verhalen zoals dat een vrouw komt opdagen en 100 kilo zwaarder was dan verwacht :P

  Maar goed, dat hoor je maar zelden gelukkig...

  Bedankt voor de complimenten!

  Groet,
  Oscar

 7. Jewareliefde says:

  Hoi Oscar (en Jonathan natuurlijk),

  Dit is dan gelijk mijn eerste reactie naar jullie via een form: leuk!

  Inderdaad mooi dat je dat onderzoek gedaan hebt zeg, mijn complimenten!
  Sinds kort ken ik zowel relatieplanet.nl als Lexa.nl, en qua prijs vallen ze op zich erg mee.
  Al hoef je daar uiteraard niet altijd als fullmember op te staan en kun je dat ook op tijd weer afzeggen.
  Heel handig en zo betaal je dus nooit overbodig, dus wat mij betreft terecht de nummers 1 en 2!!

  Met Relatieplanet.nl heb ik dan wel tot nu toe (en dat is al een aantal jaren) nog geen echt resultaat geboekt, maar ik geloof zeker dat dat ook aan mijn profiel ligt.
  Dus ik moet die maar gewoon in zijn geheel gaan aanpassen m.b.v. jullie adviezen.
  Op Lexa.nl merkte ik dat mijn oproeptekst, zelfs m.b.v. jullie adviezen, niet geaccepteerd werd, terwijl op Relatieplanet.nl wel.
  En dat terwijl het precies dezelfde oproep is, en er absoluut geen persoonlijke dingen van mij instaan, zoals telefoonnummer, e-mailadres, etc.
  Ik kreeg ook geen reactie daarbij over het waarom niet (?!).
  Vraag 1: hebben jullie enig idee wat hier de redenen van zou kunnen zijn?
  Ook merkte ik dat ik via Lexa.nl een gratis psychologische test kon doen, maar kwam toen terecht bij Lexamore.nl
  Vraag 2: hebben jullie die site (ook/al) getest/onderzocht?
  Wat me dus toen daarna opviel, was dat het wel een andere datingsite is (ik moest daar nl. een heel nieuw profiel aanmaken en ook daar werd mijn goede, zelfde oproep geaccepteerd), maar dat mijn nickname er al stond voordat ik die überhaupt geschreven had, en dus hetzelfde bleek te zijn als die ik bij Lexa.nl gebruik.
  Vraag 3: hebben jullie enig idee hoe dit dan kan?
  Wellicht werken ze toch samen, gezien de bijna zelfde naam, en vult Lexamore.nl Lexa.nl (ook letterlijk) aan.
  Maar waarom moet je dan ook daarvoor weer extra betalen en veel meer?
  Zo'n psychologische test kan wellicht zeer goed werken, maar de kosten van Lexamore.nl vind ik echt te hoog, dus voor mij niet goed te gebruiken.

  Verder wil ik jullie ook complimenteren met jullie vele, zeer goede adviezen!!!
  Ik moet ze nog echter gaan gebruiken in de praktijk hoor.
  Kom ik gelijk op drie andere, belangrijke vragen:
  Ik werk sinds kort als (zei het op amateurbasis hoor) acteur (doe dat op freelancebasis) bij een heel, enthousiaste en speelse regisseuse.
  Wellicht raadt je het al?!
  Ja, ik vind haar erg leuk en voel me tot haar aangetrokken, zowel fysiek als psychisch.
  Kortom: ze heeft eigenlijk alles al wat ik in een vrouw aantrekkelijk en mooi vind.
  Wellicht een stuk jonger dan ik, maar ik ben jeugdig en ook speels van aard.
  Vraag 1: hoe pak ik dit discreet en tactvol aan???
  Ik weet nl. (nog) niet of het wederzijds is (tja, ken dus de vrouwelijke signalen absoluut nog niet en durf ook nog niets te doen qua versierpoging, e.d!), en ik wil echt voorkomen dat onze goede samenwerking daardoor kapot gaat.
  Vraag 2: of moet ik nooit met zo'n iemand beginnen, omdat een zakelijk en persoonlijk contact nooit goed samengaan, of wachten tot na onze samenwerking?
  Hoor dat mensen nl. vaak zeggen, vandaar.
  Vraag 3: willen/kunnen jullie mij hierin adviseren a.u.b.?
  Alvast bedankt en graag tot mails.

  Groeten,
  Jewareliefde.

 8. Jonathan Johnson says:

  Over de datingsites:

  Antwoord 1: Lexa is inderdaad strenger dan RelatiePlanet. Misschien ben je je profiel begonnen met een zin met hoofdletters? Dat word niet goedgekeurd bij Lexa volgens mij.

  Ik zou zelf gewoon een paar dingetjes veranderen en weer opnieuw opslaan. Iemand anders die de profielen controleert is misschien minder streng.

  Antwoord 2: Dat weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat als je match.com intypt in Google dat je dan bij lexamore.nl uitkomt. Blijkbaar is lexamore.nl van match.com en misschien werken match.com en lexa.nl ook met elkaar samen.

  Antwoord 3: Dat weet ik ook niet, ik gebruik meestal Relatieplanet, daar heb je meer vrijheid en de site is een stuk overzichtelijker dan Lexa.

  Over de regisseuse:

  Antwoord 1: Het is niet slim om iemand te versieren waarmee je zaken doet. Je kunt wel al aantrekkingskracht opwekken door haar een beetje te plagen.

  Antwoord 2: Je kunt wachten totdat de samenwerking klaar is.

  Antwoord 3: Je hebt haar nummer waarschijnlijk dus je kunt haar altijd bellen na de samenwerking. Ook kun je op de laatste werkdag zeggen: "Hey, laten we zo wat gaan drinken om onze laatste werkdag af te sluiten."

  Op die manier kom je met haar een sfeer die niet zakelijk is.

 9. Jewareliefde says:

  Hoi Oscar (en Jonathan),

  Heel hartelijk bedankt voor al je antwoorden.
  Vooral de antwoorden betreffende de regisseuse die ik zo leuk en aantrekkelijk vind, kan ik zeker wat mee.
  Hebben die mensen dus toch gelijk, dat het beter is om iemand niet te versieren waarmee je een zakelijk contact hebt.
  Tja, jammer vind ik dat wel.
  Ik bedoel dat zoiets niet gewoon en spontaan kan, zonder dat het werk daaronder hoeft te lijden.
  Ik kan die twee (werk en privé) wel goed gescheiden houden, maar ja, je hebt natuurlijk ook met die ander te maken en dat heb je niet in de hand.
  Maar ik kan gelukkig wel wachten tot mijn samenwerking met haar is beëindigd hoor, want aan dit project van haar meewerken duurt maar tot eind mei van dit jaar.
  Dan is de laatste voorstelling en heeft ze mij (voor dat project dan) als acteur niet meer nodig.
  Dus dan zal ik haar zeker benaderen per telefoon (of per mail, want die heb ik ook van haar) om haar uit te nodigen om iets te gaan drinken.
  En met zijn allen (want er zijn natuurlijk meer spelers in haar toneelstuk) na de laatste voorstelling wat gaan drinken (of wellicht eten) om de samenwerking goed af te sluiten, is natuurlijk een hele goede (en vanzelfsprekende) tip: bedankt!!

  Heb ik nu toch nog wat nieuwe vragen:
  Kun/wil je me, nu je me toch al zo mooi deze antwoorden hebt gegeven, mij een aantal voorbeelden geven van die bepaalde aantrekkingskracht creëren door haar wat te plagen?
  Zoiets heb ik (natuurlijk!) nog nooit echt gedaan, en die uit mezelf bedenken (?).
  Of staan zulke tips in jullie grote e-book?

  Graag verneem ik het antwoord op die brandende vraag nog.
  Alvast bedankt!
  En, ik ga verder met jullie overige tips en adviezen hoor.
  Prima werk van jullie en ga zo door!!!!
  Tot mails maar weer.

  Groeten,
  Jewareliefde.

 10. trooper59 says:

  Ik heb zelf geode resultaten bij relatie.nl. Deze site heeft voor nieuwkomers de gelegenheid voor een gratis volledig lidmaatschap van drie maanden. Na de drie maanden ga je pas betalen. Deze site heeft in tegenstelling tot de andere sites geen "fake" profielen die je proberen over te halen tot het afsluiten van een lidmaatschap. Deze site is m.i. dan ook zeer gebruikersvriendelijk. Ook de deelnemers kom je tegen op diverse andere sites, die je alleen maar kunt bereiken na een betaald lidmaatschap.
  Uiteraard heb ook profielen die helemaal eerlijk zijn.
  Ja en kom je dan toch die dame tegen die niet het opgegeven slanke dennetje blijkt te zijn, maar de matrône van ruim 100 kg, dan zoek je toch gewoon lekker verder.

  • Jonathan Johnson says:

   Aardige website ja en zeker een premium domeinnaam, maar qua aantal leden lopen ze wel achter denk ik op de andere datingsites hierboven beschreven.

 11. Ed says:

  Hallo,
  Ik ben nu zo'n 10 maanden op datingsites bezig, maar ik probeer nu uit te vinden op welke site's geen nepprofielen zitten. Ik heb het gevoel dat ik op een aantal sites heel veel nepprofielen heb gehad. Op één site vielen ineens 4 profielen weg, op dezelfde dag en na een week of vier waren ze er ineens weer, alle vier met ongeveer eenzelfde verhaal, van moeilijkheden gehad en zo voort en kwamen ook weer op dezelfde dag en hun verhalen kwamen achter elkaar met tussenposen van 15 tot 20 minuten.. Mijnsinziens had één persoon de regie over maar liefst vier profielen. Zo word een mens bij die site flink belazerd. Zo heb ik nog meer merkwaardige situaties meegemaakt.
  Nu ben ik veel aan het kijken of ik over sites beoordelingen kan vinden en woorden als scam, fake en oplichters kom ik dan ook heel veel tegen. Het lijkt me wel een goeie om een zwarte lijst op te gaan stellen. Wat vinden jullie daarvan?
  Welke sites zijn echt en serieus en welke zijn fake? Hebben jullie daar een antwoord op?

  • Jonathan Johnson says:

   De realiteit is dat de meeste datingsites en ook social media website op die manier groot zijn geworden.

   Myspace had bijvoorbeeld meer dan een miljoen nepprofielen online toen ze ging lanceren. Hierdoor is de kans veel hoger dat mensen zich gaan aanmelden.

   Mij zou het niets interesseren als er nepprofielen zijn en wie zegt dat de datingsite zelf deze profielen maakt? Er zijn ook duizenden bots die over het internet razen om zich overal aan te melden en spam te plaatsen.

   Je prikt er meestal toch doorheen dat het gaat om een nepprofiel dus focus je gewoon op het ontmoeten van de echte vrouwen, dat moet niet zo moeilijk zijn.

   Ik vertrouw Relatieplanet zelf het meest.

 12. Martinus says:

  Hallo Oscar,

  Je weet dat ik als tachtig jarige - tot volle tevredenheid - al bijna jullie gehele aanbod in een speciale bibliotheek heb opgeslagen. Ik heb een 3 maanden FULL member overeenkomst met
  RP. Jij Oscar, deelde mij al eens mee dat je het prettig vond dat ik mij nog zo fanatiek bezig wilde houden met de mogelijkheden die je nals man van nature hebt meegekregen.

  Het funeste is dat mijn leeftijd "waarachtigpastachtig" de dames wel nieuwsgierig maakt om mijn proviel - met eerlijk daa
  ATTENTIE !!!
  Ik ben gehuwd waarbij wij - met 18 jaar leeftijdverschile beiden wel te lezennog zo fanatiek bezig

 13. Martinus says:

  Beste Oscar,
  Je weet dat ik als tachtig-jarige - tot volle tevredenheid - bijna jullie gehele aanbod in een speciale bibliotheek opgeslagen heb. Ik ben sinds kort een 3 maandelijks FULL member bij RP

  Jij, beste oscar, deelde mij buiten het forum om, al eens mee dat je het prettig vond dat ik mij op mijn leeftijd nog zo fanatiek bezig wilde houden met de mogelijkheden die je als man van nature hebt meegekregen.

  Het funeste is dat "waarachtigpastachtig" de dames wel nieuwsgierig maakt om mijn profiel te lezen, maar dat ze allemaal een reden hebben, om niet op mijn aanbod van een beginnende correspondentie in te gaan. Tussen de regels door beschouwden ze mij als een
  "oude snoeper" en/of een "avonturier". Om dat al uit te kunnen schakelen, heb ik mijn profiel steeds aan moeten passen. Ditr zal ook niet veel helpen, want de angst blijft bestaan dat ze tijdens het genieten van goede seks, toch met een lijk opgescheept zullen zitten, als ik daarbij een hartverlamming zou krijgen.

  Hierbij mijn huidig profiel: Wat kan ik daar nog aan veranderen?

  Beste en (wat ik hoop) ook Lieve Dame,
  “Waarachtigpastachtig” vereist een correcte uitleg:
  Als zzp-er promoot ik in 4 talen nog altijd mijn eigen product en vinding in de Horeca branche. Dit uitsluitend via het Internet en de telefoon. De gebruikers ervan – die geleverd krijgen met de extra garantie NIET TEVREDEN,GELD TERUG vinden mij - vooral na twintig jaar gebruik - daarom net zo uniek als mijn product zelf. Bij de regelmatige bestellingen van de onderhoudsproducten beschouwen wij elkaar internationaal als vrienden. Een fascinerende bezigheid!!! Het was wel de oorzaak van het nemen van een moeilijke beslissing, zoals hieronder vermeld.

  ATTENTIE!!!
  Ik ben gehuwd, waarbij wij - met 18 jaar leeftijdverschil en in 1974 getrouwd - ieder wel ons eigen leven kunnen en mogen leiden. (na uitleg geaccepteerd door RP).
  (Ik was meer met mijn eigen vinding getrouwd dan met mijn echtgenote. ik geef het eerlijk toe, zelf met de 24 uur die in een etmaal zitten.

  Mijn wens:
  Ik zoek een lieve dame die dat wil en kan accepteren en waarvan ik overtuigd ben dat ik haar - door permanent aanwezig te zijn - enorm gelukkig kan maken!!!

  Om de vroeger gemaakte fout te voorkomen, ben ik "Privé" en "Zakelijk" al volledig van elkaar aan het scheiden (vroeger was dat niet mogelijk om dan ook mijn zakelijke doel te kunnen bereiken) en met een eigen in te vullen agenda kan ik nu zelf bepalen of ik "wel of niet", zakelijk mobiel actief wil en moet zijn.
  Dit wordt mogelijk door het uitbesteden van de te verrichten werkzaamheden.

  Laat ons beginnen met vriendschap en na enkele berichten elkaar – eerst op neutraal gebied –kort ontmoeten, waarbij intuïtie ons duidelijk maakt, of een definitieve match eventueel mogelijk zal zijn. Dit om elkaar dan vaker en langer - en beslist NIET op een avontuurlijke wijze - te ontmoeten om zeker tot een vaste relatie te komen. Dit omdat we verdraagzaam en LIEF voor elkaar zijn met behoud van wederzijds respect waardoor we elkaar niet meer kunnen missen.

  Het is het proberen waard!
  Op iedere vraag krijgt u eerlijk antwoord, waarbij ik hoop dat u wel humor en een beetje plagen verdraagt.

  Dus tot straks!
  waarachtigpastachtig

 14. j says:

  Heb een gratis datingapp gevonden.. duidelijk een goudmijn dus geld weggooien hoort daar niet bij en eerste dag al gelijk succes behaald

 15. Moniek says:

  Mijn ervaring is dat de datingsites als lexa, relatieplanet enz. niet werken. Er staan meer mannen dan vrouwen op deze datingsites. Op het moment dat een vrouw zich aanmeld wordt zij overspoelt door berichten van mannen. Deze mannen willen maar al te graag het hoge maandbedrag dat zij betalen terugverdienen en blijven daarom maar berichten sturen tot het vervelende aantoe. Berichten zijn immers gratis dus kunnen in overvloed gestuurd worden.

  Ik zit liever op een website waar er per bericht wordt betaalt omdat ik weet dat elk bericht geld kost en dus ook serieus is. Vrouwen spammen door maar berichten te blijven sturen is er op die datingsites dus niet bij. Ik weet dat dit misschien raar klinkt maar elke man die mij aanspreekt stuurt niet 50 andere vrouwen hetzelfde bericht en hoopt op een reactie.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d