Hoe Je Om Wilt Gaan Met Jaloerse Vrouwen

alleen

Naarmate je een vrouw vaker date zijn er ongeschreven wetten die je voor jezelf in acht wilt nemen.

Vooral als je haar als relatiemateriaal ziet dan is het belangrijk dat zij jouw waarden koestert.

Je wilt als man altijd je grenzen aangeven omdat de kans anders groot is dat ze vroeg of laat over je heen loopt.

Waarom Vrouwen Je Dingen Verwijten

Wat tolereer ik wel en wat niet?

Zeg ik er iets van als ik merk dat ze door mijn emails en tekstberichten heeft zitten snuffelen?

Tolereer ik jaloers gedrag van mijn vriendin terwijl ik met mijn vrouwelijke collega sta te praten?

Het zijn situaties waar je vroeg of laat in terecht zal komen als je een vriendin hebt.

Is dit gedrag erg? Vanuit het perspectief van de vrouw niet.

Het betekent namelijk dat ze dol op je is. Ze wilt je claimen en je aandacht vast houden. Jaloezie zorgt ervoor dat vrouwen wel eens listige streken uithalen.

Om ervoor te zorgen dat dit soort dingen niet uit de hand lopen is het jouw taak als man zijnde om jullie grenzen te bewaken.

De reden waarom ik je dit aanraad is zodat het voor de vrouw vanaf het begin van jullie prille relatie duidelijk is wat je wel en  niet accepteert.

De beste manier om dit te doen is door ze niet expliciet te benoemen.

Je wilt haar geen lijstje te geven met waarden die jij belangrijk vindt. Zo werkt het helaas niet.  De kans is groot dat een vrouw je verbaasd aankijkt en er weinig van begrijpt.

Nee in plaats daarvan wil je dit subtiel benoemen in situaties waarop het nodig is.

Zeg haar dat je waarden als vertrouwen en eerlijk belangrijk vind en dat ook van haar verwacht. Dat je afknapt van mensen die dingen achter je rug om doen en dat je dat ook nooit zult tolereren.

Geef een voorbeeld van een situatie waarin je zoiets meemaakte. Belangrijk daarbij is dat zij niet de hoofdpersoon is van het verhaal. Je wilt dat ze zich in jou gaat inleven, niet dat ze zich aangevallen voelt.

‘Ik had vroeger iets met een meid die ik echt leuk vond. Ze deed alleen constant één ding wat ik vreselijk vond en waardoor ik uiteindelijk op haar afknapte. Ze gedroeg zich altijd zo jaloers als ik met andere vrouwen stond te praten terwijl er geen enkele reden voor was. Op een gegeven moment kon ik er niet meer tegen en heb ik het uitgemaakt’.

Met dit verhaal maak je duidelijk dat je bepaald gedrag niet tolereert en daar ook naar handelt. Zo leg je meteen de lijnen al uit in jullie prille relatie.

Er zullen echter altijd momenten komen waarop je vriendin jou dingen gaat verwijten. Vrouwen blijven nu eenmaal vrouwen.

‘Ik zag wel dat je op het verjaardagsfeest de hele avond naar haar keek!’

Je natuurlijke neiging is om in de tegenaanval te gaan. ‘Nee jij dan, jij was de hele avond niet bij die blonde kerel weg te slaan en dan zeg je iets over mij?’

Dit soort tegenaanvallen zorgen juist voor een escalerend effect. Jullie gaan beide in de loopgraven zitten en komen er niet meer uit.

Begrijp dat haar reactie komt uit onzekerheid en niet over jouw gedrag.

Wat ze eigenlijk zegt is ‘vind hij me nog wel leuk genoeg?’. Je vriendin vraagt zich gewoon af of je haar nog wel aantrekkelijk genoeg vindt. Ze wilt zich zeker voelen in jullie relatie.

Door alleen maar met tegenargumenten te komen denkt je vriendin dat je daadwerkelijk wat te verbergen hebt.

Hoe Je Haar Jaloezie Pareert

In plaats daarvan is het verstandiger om haar reactie allereerst serieus te nemen.

Zeg iets als ‘ik had niet door dat het zo over kwam.’  Of je nu wel of niet aan het flirten was, schiet niet gelijk in de verdediging. Haar opmerking komt namelijk voort uit onzekerheid.

Het betekent dat ze om je geeft.

Vraag aan haar waarom ze zich bedreigd voelt en dat je haar gevoelens respecteert. Dit zal uiteindelijk meer vertrouwen in de hand wekken en ervoor zorgen dat ze kalmeert.

Benoem daarnaast de positieve dingen aan jullie relatie. Dat je het knap vindt dat ze zich heeft kunnen inhouden op het verjaardagsfeest. Dat jullie boven ordinaire ruzies op feestjes staan.

Het Bekrachtigen Van Positief Gedrag

Ook vrouwen kun je conditioneren. Dit klinkt misschien manipulatief maar dat is het niet. In iedere relatie wordt namelijk bepaald gedrag wel en niet getolereerd.

Als man zijnde heb je nu eenmaal een natuurlijke leiderschapsrol ook al denken sommige vrouwen daar misschien anders over;)

Het helpt daarbij om je bewust te zijn van psychologie.  De realiteit is namelijk dat veel mannen zich geen raad weten met het gedrag van vrouwen.

En vrouwen knappen nu eenmaal af op mannen die zich niet staande weten te houden tijdens verhitte discussies of situaties.

Vrouwen testen je niet omdat ze zo kwaadaardig zijn. Ze doen het omdat dit haar natuurlijke instinct is. Ze wilt constant kijken of jij die man bent die voor haar kan zorgen. Ben daarom altijd slagvaardig maar bewaar ook je kalmte en stabiliteit.

Beloon de goede dingen die ze doet en ‘straf’ destructief gedrag.

Met straffen bedoel ik natuurlijk NIET fysiek geweld. Daarmee bedoel ik dat je haar duidelijk maakt dat haar gedrag consequenties heeft als ze hiermee doorgaat.

Maar het beste is om positief gedrag van je vriendin te bekrachtigen. Hiermee leert ze onbewust welk gedrag ze moet vertonen en welke ze dient te vermijden.  

Vertrouwen Als Basis

Jaloezie is een relatiekiller. Of het nu van haar kant afkomt of van jouw kant.

Ga er daarom altijd vanuit dat je haar kunt vertrouwen en dat ze eerlijk tegen je is.

Wantrouwen is namelijk geen gezonde basis voor een relatie. Het zal jullie enkel verder uit elkaar drijven.

Alleen als je een sterk instinctief gevoel heb dat ze je aan het bedriegen is, dan mag je nagaan of het daadwerkelijk zo is. En als je goed nadenkt weet je zelf wel of iets realistisch is of niet.

Praat er anders met goede vrienden over. Vaak helpt het namelijk om je problemen te ’toetsen’ met andere mensen die niet direct betrokken zijn. Stel ik me aan of heb ik een punt?

Het helpt je problemen te nuanceren en het maakt van een vlieg geen olifant!

4 Reacties op "Hoe Je Om Wilt Gaan Met Jaloerse Vrouwen"

 1. omer

  says:

  ja ik wil een vrouw in bed krijgen kan je mij helpen

 2. Rickos

  says:

  Goed artikel !

 3. Lex Fauser

  says:

  Zeer goed artikel hoor, bedankt. Hier heb ik zeker wat aan en neem het mee in mijn volgende opbouwende relatie.

 4. Godly

  says:

  Jaloezie, een hele interessante motor in een relatie.
  Toen mijn vrouw voor de zoveelste keer verliefd was en wij een date hadden met die kerel en zijn liefje, merkte is de week voorgaande dat ik galant als een haantje was voor haar. Poeslief, deur open houden, etc,...
  Binnen een huwelijk is een externe lover iets heel interessant als je weet hoe te plaatsen en mee om te gaan. Je partner loopt op wolken en jij draagt dikwijls de vruchten of omgekeerd. Het vergt wel veel oefening (bij de meeste). Loslaten en vertrouwen. Liefde is vrijheid, niet een gevang.

  "Ga er daarom altijd vanuit dat je haar kunt vertrouwen en dat ze eerlijk tegen je is."
  Ik zou het anders stellen: ga er van uit dat het niet nodig is haar te vertrouwen en gun haar die vrijheid. Ik heb het dan wel over een langdurige relatie, geen flirts. Daar zijn het zelfs je zaken niet wat die andere doet.
  En ook hier geldt oefening, wat niet weet niet deert soms. Waarom iemand die je graag ziet nodeloos kwetsen?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *