Impliciete & Expliciete Aantrekkelijkheid

Nice guyIn dit artikel wil ik het hebben over de termen impliciete en expliciete aantrekkelijkheid.

Deze termen heb ik zelf bedacht maar zijn misschien wel herkenbaar als je dit artikel leest.

Het is alleen zo dat niemand voor het concept een term bedacht heeft dus doe ik het maar :P.

Het idee kwam tijdens een college over “Discriminatie, stereotypering en vooroordelen”. Daarin kwamen een aantal hele interessante onderzoeken naar voren.

Er werd verteld dat mensen over het algemeen niet willen discrimineren. Maar dat is nog niet alles… veel mensen zijn er van overtuigd dat ze dat ook NOOIT doen!

Kortom, mensen geven EXPLICIET aan dat ze niet discrimineren maar nu komt het onderzoek…

***************************

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben Je Niks!

Je kan alle versiertactieken overslaan en goed worden in versieren door te werken aan je sociale zelfvertrouwen.

Andersom werkt het precies hetzelfde. Als jij diep van niet jezelf erop vertrouwt dat jij een vrouw waard bent, dan zal je haar nooit krijgen.

Ze zal aanvoelen dat jij je voelt alsof je niet op dezelfde hoogte als haar zit. Ze zal je afwijzen.

Als je goed oplet dan zit achter elke versiertechniek sociaal zelfvertrouwen verscholen.

Daarnaast kan je sociaal zelfvertrouwen op elk vlak in je leven gebruiken.

Het is nuttig voor je werkrelaties, je vriendschappelijke relaties, je familierelaties en natuurlijk je liefdesrelaties.

Dus klik op deze link, werk aan je zelfvertrouwen en ontdek het verschil dat sociaal zelfvertrouwen maakt met vrouwen.

***************************

Discriminatie onderzoek

In het onderzoek kregen mensen foto’s te zien van blanke en zwarte mensen die een object in hun handen hadden. Het object is soms een pistool, maar soms ook objecten die er van een afstand ongeveer hetzelfde uitzien als een pistool, zoals een huistelefoon of een portemonnee.

Als een persoon (blank of zwart) op de foto een pistool in zijn handen heeft, moet de deelnemer zo snel mogelijk op de “schieten” knop drukken. Als de persoon geen pistool in zijn handen had, moet er zo snel mogelijk op de “niet schieten” knop gedrukt worden.

En wat waren de resultaten… Nou, eigenlijk iedereen schiet sneller als de persoon zwart is en een pistool in zijn handen heeft dan een blank persoon die een pistool in zijn handen heeft, zelfs diegenen die zworen dat ze NOOIT discrimineerden.

Ook werden er meer fouten gemaakt door bij de zwarte mensen op de foto’s per ongeluk te “schieten” terwijl ze niet eens een pistool in hun handen hadden of dat er niet “geschoten” werd bij een blanke persoon die eigenlijk wel een pistool in zijn handen had.

Eén van de verklaringen is dat de media zwarte mensen vaak associëren met geweld en criminaliteit en dat dat “chronische” actief blijft in je brein. Alleen als je zwaar “committed” bent om mensen zoveel mogelijk gelijk te behandelen is het mogelijk om discriminatie te onderdrukken en te vermijden.

Dit is overigens niet het enige onderzoek wat aantoont dat mensen impliciet discrimineren, er zijn er veel en veel meer.

Maar toen ik dit hoorde, realiseerde ik mij dat het met aantrekkelijkheid tussen mensen hetzelfde gaat.

Expliciet of impliciet?

Vrouwen zeggen regelmatig wat ze expliciet aantrekkelijk vinden in een man, maar als je impliciete metingen zou doen, weet ik bijna zeker dat er hele andere resultaten uit zouden komen, net als in het onderzoek hierboven.

Ooit een vrouw horen zeggen dat ze een man wil die aardig is, lief en zijn leven goed op orde heeft? Nou, dat is nou echt een voorbeeld van expliciete aantrekkelijkheid.

Als je diezelfde vrouw impliciet zou meten, zou je waarschijnlijk krijgen dat ze valt op ruige mannen die er gevaarlijk uitzien, met veel aantrekkelijke vrouwen om zich heen, littekens op hun gezicht en mannen die redelijk arrogant uit hun ogen kijken. 

Het enige probleem is dat de vrouw VOLLEDIG ervan overtuigd is dat dat niet waar is, net zoals sommige mensen zeggen dat ze NOOIT discrimineren.

Voor mannen kan dit overigens ook gelden, alleen is het wel een stuk duidelijker dat mannen over het algemeen vallen op fysiek aantrekkelijke vrouwen. Ik denk dus ook dat er een kleiner verschil is tussen de impliciete en expliciete aantrekkelijkheid van mannen dan van vrouwen.

Zelf fascineert het mij al jaren dat vrouwen aangeven dat ze een lieve man willen maar ondertussen uitgaan en seks hebben met de meest “foute” en “slechte” mannen die er zijn.

Overigens raad ik je nu niet aan om een ruige en gevaarlijke man te worden met littekens en om arrogant te gaan kijken… :P.

Wat ik wel zeg is dat niet alles lijkt wat het is en dat je misschien iets van deze impliciete aantrekkelijkheidskenmerken kan aanleren zodat vrouwen meer aantrekkingskracht voor je voelen.

Dit is precies wat wij bespreken in ons eBoek. Je ontdekt daarin wat badboys aantrekkelijk maakt en hoe jij enkele kenmerken daarvan kan toepassen zonder een “echte” badboy te zijn/worden maar wel zo dat jij een (nog) aantrekkelijkere man wordt.

Dit is wat iedere man zou moeten weten over vrouwen en dating:

Vandaag Vrouwen Versieren Risicovrij Uitproberen

Vind je het moeilijk om vrouwen te benaderen?

Werken aan je sociale zelfvertrouwen zou dan een goede eerste stap kunnen zijn.

Als je je sociale zelfvertrouwen op orde hebt dan zal de angst om gesprekken te beginnen sterk verminderen.

Klik op de link hieronder om er meer over te ontdekken:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon Zomerdijk heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Er is geen enkele goede versierder die geen zelfvertrouwen heeft.

Zelfvertrouwen zit namelijk achter elke goed uitgevoerde versierpoging.

Als je zelfvertrouwen op orde is, dan zal je automatisch de juiste lichaamstaal uitstralen en de juiste woorden zeggen.

Bekijk Simon’s unieke aanpak en ontdek direct of het voor jou werkt:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *