SMS’en, Een Bijzonder Vak Apart…

De toekomst is nu, en iedereen zit op whatsapp, ping of is vaker aan het sms’en dan aan het bellen.

Waarom?

Ik ben geen sociale media genie, maar wat ik wel weet is dat vrouwen zich minder hoeven te stressen bij een sms dan bij het bellen. Wanneer je iemand aan de lijn hebt met de intentie van flirten kan je nerveus worden en een ongemakkelijke stilte kan een sfeer-killer zijn, maar met sms’en heb je tijd om na te denken en hoef je niet gelijk te antwoorden.

Let op! Wanneer je wel sms’t met de intentie om te verleiden, hou het kort, hou de spanning voor op de echte date.Wat sms je dan wel ?

In dit artikel geef ik een paar handige tips over het bijzondere vak van sms’en…

Het Eerste SMS’je

Je hebt een mooie dame aangesproken, een beetje geflirt en jullie hebben vervolgens nummers uitgewisseld. Je wilt haar dan sms’en maar je weet niet wat te sturen. Er is een algemeen regeltje dat je twee à drie dagen moet wachten om de eerste sms te sturen of te bellen, ik zal je eens vertellen waarom dat niet per se handig is.

Hoe langer het duurt voordat je weer contact met haar opneemt, hoe sneller de spanning en emotie van de ontmoeting vervaagt. Net als wanneer je uit een achtbaan stapt, dat ene ritje voelde ge-wel-dig ! Maar een dag later is dat gevoel al weer vervaagd, de dag erna nog meer en drie dagen later is het spanningsgevoel er niet meer.

Wanneer stuur je dan een sms ?

Kort na de ontmoeting, vijf à tien minuten later kan je haar een sms sturen met daarin;

 • “Leuk om je zo spontaan te ontmoeten, ben je altijd zo vriendelijk ? : ) X”
 • “Hi [troetelnaam], gefeliciteerd, je bent nu m’n nieuwe sms buddy : ) X”

Ze verwacht het niet, ze denkt dat je langer dan dat zal wachten en je houd haar emoties op pijl en ze zal vaker aan je denken.

Wat als ze niet reageert ?

In de meeste gevallen denken mannen dat een vrouw hun dan ineens niet meer leuk vindt als ze niet gelijk reageert. In de meeste gevallen is dat niet zo, niet vergeten dat vrouwen ook hun eigen leven hebben en er zijn talloze scenario’s om deze theorie te verklaren.

 • Ze heeft het druk met werk
 • Haar batterij is leeg
 • Haar telefoon is gestolen
 • Ze zit in het ziekenhuis of zit in de bioscoop en doet haar telefoon uit of op stil.
 • Ze heeft haar mobieltje in het water laten vallen
 • Haar abonnement is geblokkeerd

Ik denk vast en zeker dat je zelf nog een paar kan verzinnen, het komt weinig voor dat vrouwen een man ineens niet meer leuk vinden. Vrouwen zijn al zo voorzichtig aan wie ze hun nummer geven.

En als het nou toch te lang duurt, hier een paar opties wat je zou kunnen sturen:

 • ‘’Hey [troetelnaam], ken je dat nummer ‘Tis stil aan de overkant ?’ 😛 X’’
 • ‘’Hi, hoor je dat…Dat is het geluid van jouw stilte : ) X’’
 • ‘’Grappig hè, dat krekelgeluidje.. 😛 X’’

SMS’en Voor Een Date

Je wilt nooit te lang in de SMS-fase zitten, ik zou zeggen probeer het minstens onder vijf kort maar krachtige sms’en te houden wanneer je haar spreekt voor een afspraakje, voorbeeld:

Man: ‘’Hi, het was leuk om je zo spontaan te ontmoeten : ) ben je altijd zo vriendelijk ? X’’ Vrouw: ‘’Heey, nee hoor, alleen tegen jou 😉 Was ook leuk jou te ontmoeten, hoe gaat het ? X’’ Man: ‘’Jij, ik…donderdagavond drankje doen, bij’t leuke pleintje waar we het over hadden X’’

Vrouw: ‘’Ja is goed, hoe laat ? X’’

Veel mannen zetten er nog een hele hoop vragen in waardoor het sms’en alleen maar langer duurt, nogmaals, hou de spannende vragen voor op de date zelf. Dit geldt ook voor whatsapp & ping !

Ik snap wel hoe verleidelijk het is om continu te whatsappen, hou je in…

Nog een leuk sms’je om te sturen

Man: ‘’Hey, ik vroeg me af, wat heb je liever, kip of vis ?’’ Vrouw: ‘’Kip..’’ Man: ‘’Cool, rijst of pasta..’’ Vrouw: ‘’Rijst, waar gaan die vragen allemaal heen ? Haha.’’* Man: ‘’Rijst, oké, fruitsap of prik ?’’ Vrouw: ‘’Fruitsap, mango het liefst..’’ Man: ‘’Dus we hebben , kip met rijst en fruitsap…Klinkt als een plan, laten we het gaan doen : )’’

Twee Dingen

1. De zin waar ik * bij heb gezet. Als zij iets vertelt dat jou niet met de verleiding helpt hoef je het niet te beantwoorden, als ze er echt op hamert, dan kan je hem wel beantwoorden, maar hou het kort !

2. De laatste zin is een stelling. Laten we het gaan doen = Jullie gaan het echt doen. In een vraag: Zullen we het gaan doen ? Heb je veel eerder kans op een nee…

Succes!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *