Tips Om Onzekerheid In Je Relatie Te Elimineren

Onzekerheid in een relatie is vaak één van de oorzaken waardoor een relatie de verkeerde kant op gaat. Het is bij een relatie belangrijk de zekerheid te bewaren om het voor beide partijen leuk te houden.

Niemand vindt het prettig om een onzekere partner te hebben, waardoor het dan ook belangrijk is om zeker te zijn over de gemaakte acties. Je kunt hierdoor op termijn een betere relatie ontwikkelen en het grote geheel in een uitstekend evenwicht houden.

Bevestiging zoeken

Heb je wel eens bevestiging nodig? Dan is het belangrijk hier niet continu om te vragen, het vragen om goedkeuring is enorm schadelijk voor een relatie en laat je direct onzeker overkomen.

Het onderliggende probleem is dan ook onzekerheid en kan enorme schade toebrengen aan een relatie. Probeer niet continu te zoeken naar bevestiging. Toch bevestiging nodig? Dan kun je deze het best aan jezelf geven.

Een negatief gevoel

Iemand die onzeker is heeft in de meeste gevallen een negatief beeld over zichzelf. Het kan heel lang duren voordat dit negatieve beeld wordt veranderd of hersteld. Het is van belang in kleine stapjes te denken en vooral niet te snel te willen veranderen. Het maken van kleine stapjes voorwaarts kan levensveranderende zaken veranderen en zorgt op de lange termijn voor een veel zekerdere relatie.

Wat moet ik doen om mijn onzekerheid te laten verdwijnen?

Om onzekerheid te laten verdwijnen is het vaak verstandig om eerst te achterhalen waar de onzekerheid precies vandaan komt. Je kunt op deze manier het best beoordelen hoe je de onzekerheid kunt aanpakken en je de relatie weer naar een hoger niveau gaat tillen.

Wederzijds is er vaak sprake van veel verwachtingen in een relatie. Het is niet altijd mogelijk om deze verwachtingen voor beide partijen mogelijk te maken. Het is belangrijk dit te respecteren en hier op de juiste manier mee om te gaan. Je kunt op deze manier veel gemakkelijker tot elkaar komen en samen gelukkiger in de relatie komen te staan.

In dit artikel wordt continu gefocust op onzekerheid. In veel gevallen is het echter goed juist te focussen op de dingen die wel zeker zijn. Doe dus vooral dingen met je partner die wel leuk zijn en waar jullie allebei wel een prettig gevoel van krijgen. Wanneer je geniet van het leven wordt het veel gemakkelijker om zekerder te worden en denk je veel minder in problemen.

Denk eraan dat een belangrijke verandering vandaag al zou kunnen beginnen! Jij bent echter de enige die een verandering in gang zou kunnen zetten. Het is dan ook absoluut noodzakelijk om zo snel mogelijk te gaan denken in veranderingen.

Je kunt hierdoor op korte termijn op een totaal andere manier gaan denken en meer voor elkaar krijgen dan je ooit had kunnen bedenken. Bedenk voor nu een aantal activiteiten die je deze week al gelukkiger gaan maken.

Bedenk minstens drie activiteiten per week waardoor je dit voor elkaar kunt krijgen en binnen een mum van tijd merk je dat het gemakkelijker is om je leven meer kleur te geven dan je ooit had kunnen bedenken.

Wil je afrekenen met je onzekerheid in je relatie?

Ik heb een uitgebreid eBoek geschreven over hoe je meer zelfvertrouwen kunt krijgen.

Je leert onder andere het volgende:

  • De twee belangrijke elementen om zelfvertrouwen op te bouwen
  • Drie manieren om af te rekenen met je grootste angsten
  • Vier krachtige hulpmiddelen om jezelf te motiveren het zelfvertrouwen in het binnenste van jezelf te laten groeien
  • Hoe je zelfwaardering verdwijnt en hoe je dit terug ontwikkelt naar een ongekend niveau
  • Praktische tips om snel het gevoel van zelfvertrouwen op te wekken, wat na korte tijd al een gewoonte is geworden

Ontdek nu hier mijn methode en krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

 

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *