Tips & Advies Over Angst En Vrouwen Versieren

ontmoet vrouwen

Het blijft vaker terug komen dat mannen zich heel angstig voelen wanneer ze in de stad lopen met de intentie om vrouwen te gaan versieren. Het is heel erg eng om je zo in het openbaar bloot te geven aan een vrouw en haar te vertellen dat ze er leuk uit ziet.

Er gaan zoveel dingen door je hoofd dat je je niet meer eens goed kan focussen op je doel, namelijk; een leuke vrouw aanspreken en met haar op een date gaan.

Vroeger, in de oertijd, was het zo dat als je een vrouw ging aanspreken dat de Alpha Man je dood sloeg met een boomstronk of steen, omdat de Alpha Mannen natuurlijk domineerde. Eeuwen lang is dat bij ons gebleven maar gelukkig leven we in een tijd waar we onszelf kunnen conditioneren om als een Alpha Man te gedragen.

Elke man heeft de keuze om een Alpha Man te worden en niet bang te zijn voor andere. Het zal je waarschijnlijk wel na een tijdje verbazen dat wanneer je een vrouw aanspreekt er geen groepje mensen om je heen gaat staan om de gelegenheid te bewonderen, iedereen is bezig met z’n eigen leven.

In het volgende artikel deel ik mijn perceptie over angst en vrouwen versieren, en tips over hoe je hier vanaf kunt komen.

Veel lees plezier…

Waar komt de angst vandaan ?

Ik vertelde het al een beetje in het introductie tekst, zo ging het echt in de oertijd. Als een man bij een stam hoorde en hij één van de vrouwen aansprak die bij het Alpha groepje hoorde dan werd hij of uitgedaagd tot een gevecht, of gelijk op z’n plek gezet door midden van z’n hoofd op een rots te smijten, of hoe ze het ook precies deden.

Dit creëerde dus een ”iets” in de hersenen waarbij we angstig moeten zijn wanneer we een mooie vrouw aanspreken, maar dit is niet het enigste reden;

 • De schoonheid van een vrouw kunnen we intimideren vinden.
 • Mooie vrouwen kijken vaak neutraal, maar mannen denken dat dit ”kapsones” is of dat ze boos kijkt.
 • Hele mooie vrouwen zijn meestal met iemand samen of in een groep, een groep aanspreken is eng.
 • Angst voor de keiharde afwijzing.
 • Te veel mensen om je heen om haar aan te spreken, bang voor een sociale blunder.

En zo zou je nog een aantal dingen kunnen opnoemen, misschien heb jij ook al iets anders ervaren, maar dit zijn best vaak alleen maar misconcepties. Als je heel eerlijk tegen jezelf moest zijn, hoe vaak heb je dit gezien, gehoord of meegemaakt? Vaak zit het allemaal in je eigen hoofd.

Fantasie

Het is je gang van gedachten die afdwaalt en bizarre scenario’s gaat verzinnen al voordat je haar hebt aangesproken, gek is dat hè?! Dit zorgt voor twijfel en dan ook uiteindelijk voor angst om de vrouw aan te spreken. Maar laat je dus niet door je gedachtes gek maken! Neem controle over je eigen staat.

Tips om van de angst af te komen

Eén van de meest handige manieren om een beetje in de stemming te komen zijn; opwarm setjes. Dat zijn mensen waar je even een gezellig praatje mee maakt, het kan iemand in een winkel zijn, je buurvrouw of iemand die je met een mooie jas ziet lopen en die even een compliment geeft, als je het maar meent. En wie houd er nou niet van een spontane compliment?

Ik stel voor om minstens drie opwarm setjes te doen voordat je er echt voor gaat. Sommige mannen maken de vergissing om bij vrouwen op te warmen en in de stemming te komen, om eerst even te oefenen bij wijze van, persoonlijk vind ik dat jammer want waarom zou je een leuke dame aanspreken alleen om een gesprek op te oefenen?

Een ander gang van gedachten dat ik je graag wil meegeven is wanneer je een vrouw ziet; verzin geen redenen waarom je haar niet zou aanspreken zoals:

 • Ze is te mooi, dus ze zal me afwijzen. (Creëer dus vooral geen lage zelfbeeld van jezelf.)
 • Er zijn te veel mensen erom heen.
 • Ik weet niet wat ik moet zeggen.

En zo kan het lijstje wel even doorgaan, maar verzin redenen waarom je haar dus wel zou aanspreken.

 • Ze ziet er leuk en sociaal uit.
 • Leuke kledingstijl.
 • Ze lijkt op een goede kandidaat voor een leuk gesprek.

Wat je ook zou kunnen denken is; ”Wat voor minpunten zou ze kunnen hebben?” Mooie vrouwen, ook super mooie vrouwen, zijn niet perfect. Wanneer je dit een tijdje doet kom je wel een aantal mooie dames tegen waarvan je echter blij zult zijn dat je niet in een relatie met ze zit. En als ik heel eerlijk mag zijn, niet alle [bloed]mooie vrouwen zijn even goed in bed. Porno liegt !!! Haha.

Vrouwen versieren is net als een spier die je zult moeten trainen, en trainen en moeten blijven trainen als je hierin goed wilt worden. Je blijft natuurlijk altijd wel een beetje nerveus maar naarmate je dit langer doet zal de angst steeds meer en meer verdwijnen.

Als een vrouw jou afwijst, jammer voor haar dan. Jij bent de prijs!

Groetjes, Arellius*

3 Reacties op "Tips & Advies Over Angst En Vrouwen Versieren"

 1. RomeroDasilva

  says:

  Veel mannen die beschikken niet over de basis, dat is waarom aanspreken niet lukt. je moet eerst echt van jezelf houden voordat je van iemand anders kunt houden.

  • jasper

   says:

   ik snap nog altijd niet goed wat jullie nu eigelijk concreet willen zeggen dat je eerst van jezelf moet houden voor dat iemand anders van je kan houden?
   Bedoel je dan een goed zelfbeeld hebben van je eigen?
   En dat heb ik spijtig genoeg niet van mezelf.
   Ik vergelijk me altijd met andere jongens die ik knapper vind niet dat ik homo ben he. Maar je snapt wel wat ik bedoel hopelijk.

 2. willem

  says:

  Mooi en interessant verhaal! In de tekst staan helaas een paar flinke taalfouten en dat is zonde.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *