Is Uiterlijk van Belang bij het Versieren van Vrouwen?

We liepen samen een club binnen en toen begon het me pas echt op te vallen. Vrouwen keken uitvoerig naar mijn vriend.

Onderweg naar de bar werd hij aan zijn arm getrokken door een knappe meid. Ik zag haar openlijk flirten. Mijn vriend zei echter niets en liep gewoon door.

Voor hem was dit normaal geworden, die openlijke aandacht van vrouwen. Ik had echt nog nooit zoiets meegemaakt.

Ik vroeg me af, is uiterlijk werkelijk zo belangrijk voor vrouwen?

Knappe mannen en Zelfvertrouwen

Het is inmiddels alweer enkele jaren geleden dat ik hem gesproken heb. Maar het is me altijd bijgebleven.

Persoonlijk vind ik mezelf niet knap. Laat ik het houden op een gemiddelde man die er soms leuk uit kan zien.

Toch zou ik nooit kunnen tippen aan die vriend van mij, die het uiterlijk heeft van een mannelijk catwalk model.

Mannen denken vaak bij een goed uitziende kerel met een knappe vrouw aan de arm ‘zie je nou, een leuk koppie is het belangrijkste wat er is’.

Als je verwacht dat ik nu een heel betoog ga houden dat dit niet waar is, dan moet ik je helaas teleurstellen;) Ik kan namelijk niet ontkennen dat hier een kern van waarheid in zit. Ik zal je ook uitleggen waarom:

De reden waarom knappe mannen vaak goed zijn met vrouwen is omdat ze al van jongs af aan in aanraking zijn gekomen met meisjes, meiden en dames.

Dit heeft hun een voordeel gegeven op de mannen die er gemiddeld uit zien en pas op latere leeftijd gingen experimenteren met meiden.

Door hun knappe uiterlijk hebben ze een voorsprong gekregen op mannen die minder knap waren en zijn ze vaker actiever geweest in verkeringen, vriendinnen en serieuze relaties.

Naast het feit dat ze hierdoor al van jongs af aan sociale vaardigheden hebben aangeleerd en het flirten met het andere geslacht met de paplepel er is ingegoten, geeft het ze ook dat stukje zelfvertrouwen wat andere mannen vaak hebben moeten missen.

Dat zelfvertrouwen zorgt ervoor dat ze actiever reageren op flirtsignalen van vrouwen.

Waar andere mannen vaak aan de bar blijven hangen wanneer ze lang oogcontact hebben met een vrouw, durven knappere mannen gemiddeld genomen vaker initiatief te tonen.

Voor een buitenstaander wekt dit de illusie op dat het alleen om uiterlijk draait. 

Aantrekkelijk Zijn Kan Op Meerdere Manieren

Uiterlijk is één van die dingen waarop vrouwen kunnen vallen. Gelukkig voor ons – de gemiddelde man – zijn er nog talloze andere manieren om aantrekkelijk te worden voor vrouwen.

Fysieke presentatie 

Kom jij over als een man die zelfverzekerd ergens binnen stapt? Beweeg jij rustig en heb je een glimlach op je face als een vrouw je in de ogen aan kijkt?

Neem jij de ruimte in met je lichaam (je voetenbreedte op schouder hoogte) wanneer je ergens stil staat of laat je jezelf omver duwen door de eerste beste boerenlul die tegen je aanloopt?

Begrijp dat cruciale dingen zoals oogcontact en lichaamshouding net zo belangrijk zijn als uiterlijk.

Een knappe man die als een watje overkomt, zal net zo weinig succes hebben.

Stemgeluid

Let je er wel eens op hoe je praat tegen andere mensen? Praat je met een hoge piepstem of praat je rustig met een lage zware dominante stem?

Zoek eens op internet naar filmpjes over stemgeluid en ga ermee oefenen.

Het maakt je bewust hoe jouw stemgeluid overkomt op andere mensen.

Verzorging

Hier blijf ik op hameren.

Mannen die zichzelf niet verzorgen zullen nooit aantrekkelijk worden gevonden.

Je kent die programma’s wel van mensen met een verschrikkelijke kledingstijl gewoon worden uitgelachen wanneer ze op straat rondlopen.

Aan het eind van hun ‘makeover’ zien ze er veel beter uit.

Een wereld van verschil, enkel door een vernieuwd kapsel en andere kleding!

Je kan je uiterlijk op meerdere manieren camoufleren. Heb jij scheve tanden? Neem een beugel of facings. We leven in 2014, alles is mogelijk!

Besef dat een eerste indruk op vrouwen cruciaal is.

In die eerste vijf minuten dat ze met jou in contact komt maakt ze vaak al een indruk of ze je leuk vindt of niet.

Als ze niet met je verbaal kan communiceren, dan zal ze dat op basis van je fysieke presentatie doen.

Daarom is het zo belangrijk om bewust te zijn van lichaamshouding, oogcontact en uiterlijke verzorging.

Het is net als lichaamslengte. Ik ben de tel kwijt hoe vaak ik gehoord heb van een langere dame dat ze  lichaamslengte van een man belangrijk vind.

Eenmaal op date ‘vergaten’ ze vaak dat ze groter waren dan ik (ben 1.78). Althans, eenmaal samen in bed heb ik ze er nooit meer over gehoord;)

Daarnaast mag je uiterlijk geen excuus zijn om geen actie te ondernemen. We leven maar één keer en moeten het doen met wat ons is gegeven.

Ja, het kost misschien wat meer werk en energie als je er minder knap uit ziet dan Brad Pitt, maar de voldoening die je er uit haalt is ook veel groter dan een man die niet eens in de gaten heeft dat hij enkel beoordeeld wordt op basis van zijn uiterlijk.

7 Reacties op "Is Uiterlijk van Belang bij het Versieren van Vrouwen?"

 1. ton

  says:

  Er is een heel scala van eigenschappen die bepalen hoe makkelijk of moeilijk het is. Ik ben me er steeds bewuster van aan het worden. Ik ben niet de knapste van de klas maar ben vaak vaak wel de gentleman, de man die gentle is. Dat is vaak een grote pre.
  Regelmatig heb ik gewoon niet door dat ze me leuk vinden, omdat ik er niet zo mee bezig ben. De regie in handen houden is ook zo iets wat flinke plussen opleveren. Ik heb ook vaak geen super veel haast en loop daardoor wel eens wat mis. Helaas voor de dame in kwestie. Ik zeg altijd maar eerst bewust worden daarna er aanwerken omdat te veranderen in stappen naar wat ik wil. Succes allemaal.

 2. lieven

  says:

  ben 17 jaar met iemand samen geweest nu reeds 5 jaar alleen heb reeds verschillende datingsites gehad nog nooit geen echte ontmoeting gehad ben erg slank sportief en zie er goed uit maar ben reeds 59 jaar zou de ouderdom een minpunt zijn

 3. Berg

  says:

  Nee, je hoeft niet knap te zijn om meer aandacht van vrouwen te krijgen. Dat is een misvatting. Ok hele jonge meiden (in de range van 16-19) zijn wel gevoeliger voor knappe kerels, maar de meerderheid daarboven kijkt naar uitstraling en zelfverzekerdheid.

  In de regel kijken mannen juist naar het uiterlijk (is het een knappe vrouw) en vrouwen naar de uitstraling (is het een verzorgde man).

  Dus werk aan je verzorging. Kijk eens in de kroeg rond, hoeveel mannen dragen niet gewoon een simpele spijkerbroek, schoenen en een t-shirt. Simpelweg omdat ze vaak geen smaak hebben. Vervolgens zie je een paar goed geklede en modebewuste kerels, omringd door leuke vrouwen. Sommige mannen noemen deze vlotte jongens vaak 'homo's' Maar dit benadrukt enkel hun eigen tekortkomingen in smaak en stijl en vloeit veelal voort uit jaloezie.

  En dan kom jij de kroeg binnen: een mooie jeans met smaloplopende broekspijpen, mooi v-hals shirtje met stoer spijkeroverhemd of een stoere spijkerbroek met een mooi katoenen herenoverhemd. Een colbertje helpt ook altijd. Let ook op een opvallende accessoire, zoals een mannelijk en ruig uitziende horloge om de pols. Je mag hier best een paar honderd euro voor uittrekken. Qua schoenen kun je denken aan sneakers of vlotte heren gympen.

  Onthoud: een vrouw zal denken, oh ziet hij er wel leuk gekleed uit, dan zal ie ook wel leuk (als persoon) zijn, met als gevolg een flirtsignaal naar jou.

  Sinds ik beter op mijn verzorging qua uitstraling ben gaan letten, wat betreft kleding, heb ik veel meer vrouwen ontmoet, gezoend en in bed gekregen, dan toen het mij nog niet zoveel kon schelen wat ik uitstraalde. Kleren maken de man ten slotte.

 4. Edwin

  says:

  Oke , je moet er verzorgd uitzien. Het belangrijkste is Wat je zegt En vriendelijk over komt. praat met haar over haar interesse. Wat is haar werk , hobby's en dergelijke.

  Stel open vragen. Toon belangstelling.

 5. R

  says:

  Erg herkenbaar allemaal. Auteur weet goed waarover hij praat. Het draait allemaal om goed communiceren ( moeilijk genoeg toch?) en het lijkt een open deur intrappen; maar vrouwen gaan behandelen als je medemens.

  Kortom, leuk artikel!

 6. Gerrit

  says:

  Ik ben 32 jaar. Ik heb nog nooit echt een serieuze relatie gehad. Ik was niet de populairste jongen van de klas en nu eigenlijk nog steeds niet echt bij de dames. Ik weet niet wat verkeerd doe. Ik ben nou ook niet echt een fotomodel. het is altijd wat ik te horen krijg ja bent wel een leuke man, maar niet mijn type, Ik ziet er toch altijd best verzorgd uit. Ik heb wel een baan waar geen vrouwen werken. Bijna al mijn vrienden hebben een meid. Verkering of zijn getrouwd en ik nog steeds geen geluk in de liefde. Ik weet gewoon niet wat ik fout doe en vis altijd in de verkeerde vijver wat niks word.. Misschien ben ik wel geboren om alleen te zijn.

  • Rickos

   says:

   Gerrit…. Onzin wat je zegt ! lijkt me verstandig om een paar boeken te lezen of misschien wel een bootcamp te doen. ( ervaren mannen kunnen je beter tips geven wat je fout doet vaak zie je het zelf niet ) als ik dit zo snel lees lijkt het mij dat je altijd de lieve man bent je moet sexueel zijn ! Rickos 24j

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *