Een Paar Handige Tips Voor Je Kleding

Man Suit

Jouw kledingstijl definieert onbewust wie jij bent. Vrouwen kijken heel gedetailleerd naar je kleding, het is het eerste wat hun opvalt en best essentieel in hun ogen.

Niet alleen vrouwen hebben het recht om er hartstikke goed uit te zien, mannen ook hoor! Accessoires vertellen ook wel wat over jou, een ketting of leuke armband kan zelfs een goede conversatiestarter zijn.

De volgende tips die ik ga meegeven (eigenlijk, vrijwel alle tips) heb ik zelf ook gevraagd aan verschillende dames. Niet alleen hier in Nederland maar ook in andere plekken op de wereld zoals Las Vegas en Kenia, en zelfs daar zijn ze het met de stelling eens die ik hier heb gehoord.

#1: Schoenen

Eén van de eerste dingen waar vrouwen naar kijken, schoenen vertellen veel over een persoon.

Heb je ooit eens de film ‘’The Devils Advocate’’ gezien met Al Pacino en Keanu Reeves?

Er zit een korte scène in de film waar ze de jury aan het uitkiezen zijn voor een rechtszaak en een man zegt tegen Keanu Reeves: “Nee hij niet, hij ziet er zo onzeker uit.” En Reeves zegt dan: ‘’Ik vind dat je hem wel moet kiezen, kijk naar zijn schoenen, hij weet waar hij het over heeft!’’

Waarom schoenen?

Schoenen vertellen hoe je voor jezelf zorgt meestal. Zijn ze een beetje grof en gebruikt ? Dan denken vrouwen dat je niet goed voor jezelf kan zorgen. Heb je nette en verzorgde schoenen aan ? Dat indiceert dan dat je goed voor jezelf kan zorgen en dus ook voor haar.

#2: Kleding Die Jou Past

Nog een voorbeeld uit een film, dit keer uit Crazy Stupid Love. Een romantische komedie waarin een man een spoedzelfontwikkelingscursus neemt om zijn mannelijkheid terug te verdienen. En één van mijn favoriete scènes is wanneer de vrouwenverslinder de droevige man mee op pad neemt om zijn kledingstijl helemaal te veranderen.

De droevige man draagt kleding die hem net iets te groot zijn, spijkerbroeken die zijn kont geen complimenten geeft en zelfs zijn portemonnee zou averechts werken bij de dames. Totdat hij ineens uit de paskamer loopt en hij er stukken beter uitziet!

De vrouwenverslinder vraagt dan aan een verkoopster of zij met hem mee naar bed zou gaan en die zegt vervolgens: ‘’Ja, waarschijnlijk wel.’’ De droevige man kan zijn oren niet geloven!

Hoe het verder verloopt, moet je de film maar eens zien. Maar het is een mooi bewijs dat kleding die bij jou past goed werkt. Niet alleen passen qua smaak, maar ook qua maat.

#3: Accessoires

Mijn lievelingsscategorie.

Stel je bent op vakantie geweest en je koopt of krijgt daar een exotische ketting die je vervolgens draagt en weer terug naar Nederland neemt, die je nog steeds draagt. De ketting zal wel opvallen, want dat soort kettingen kun je niet kopen in Nederland, deze is bijzonder.

Waar je de ketting hebt gekocht, waarom je hem mooi vindt en waarom je weer terug naar dat land zou willen gaan, past allemaal in een heel mooi verhaal dat jij dan aan de dame vertelt.

Stel je draagt je exotische ketting in de discotheek, niet schrikken als je dan ineens aangesproken wordt en een compliment krijgt.

Dit kan met alles: een armband, oorbellen of een mooi horloge.

Stel je eens voor dat een dame naar jou toekomt en vraagt hoe laat het is, jij haalt dan je pols omhoog en vertelt haar hoe laat het is. Nou, waarom komt ze naar je toe? Twee mogelijkheden in de ogen van een versierkunstenaar.

1. Ze vindt je er leuk uitzien en ze zoekt vervolgens een excuus om je aan te spreken. Ik bedoel, kom op, wie heeft er nou geen mobiele telefoon bij zich en kan daar zo de tijd in de gaten houden?

2. Ze vindt je horloge mooi of stijlvol, dus ze vraagt jou hoe laat het is om hem beter te kunnen bekijken en vraagt zich misschien af wat voor een persoon jij bent. ‘’Oh, hij draagt wel wat leuke dingen, misschien is hij ook leuk, hij mag niet weten dat ik hem er leuk uit vind zien, dus maar even vragen hoe laat het is.’’

Tot Slot

Ja, vrouwen kunnen heel onredelijk zijn en soms iets te analytisch. Maar ja, ik heb de regels niet gemaakt, het zij zo. En dan nog is er niks mis met er een beetje cool en stijlvol uitzien.

Ik raad ook zeker aan om de film Crazy Stupid Love te zien, mits je hem nog niet gezien hebt.

2 Reacties op "Een Paar Handige Tips Voor Je Kleding"

 1. arie

  says:

  Gaat de regel van je moet jezelf zijn niet ook op voor die accesoires?
  Met toeters en bellen gaan lopen om aandacht te krijgen lijkt me geen goed plan,
  bovendien kan je toch niet als hollander met een hele exotische ketting gaan lopen als dat niet bij je past. Je ziet bijv ook geen indische mensen met een zegelring lopen.
  Ik heb al lange tijd een simpel gouden kettingkje en ook dat werd eens aangegrepen om in contact met mij te komen. Het meisje had een zelfde soort ketting.

 2. Arellius

  says:

  Hi Arie,

  Dat is inderdaad zo. Draag waar jij je goed bij voelt, ongeacht welk land je vandaan komt. Zelf ben ik Schots maar ik zou niet zo snel een kilt gaan dragen in de discotheek.
  Je ziet ook geen Indische mensen met zegelringen lopen, maar wie zegt dat Indische mensen niet met zegel ringen mogen lopen? :)
  Je weet maar nooit.

  Als een Hollander zich goed voelt in een exotische ketting, dan past het vast wel bij de individu los van zijn afkomst.

  Zelf draag ik soms iets overdreven omdat het hier in Nederland wel een beetje op ''safe'' wordt gespeeld qua kleding. Je ziet niemand in een nylon zebra shirt lopen, mij zou je daar wel mee in de discotheek kunnen betrappen :-)

  Groetjes,
  Arellius

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *