Zorgen Feromonen Echt voor Seksuele Aantrekkingskracht?
Je hebt vast al gehoord dat je een kaars kunt kopen ontworpen door Gwyneth Paltrow, ruikend naar haar vagina. Waarom zou jij die in hemelsnaam willen kopen voor £58, vraag je je af? Dat snappen wij. De kaars was echter direct uitverkocht; het is ongelooflijk maar waar! Dit, waarschijnlijk omdat veel mannen geïnteresseerd zijn in het ruiken van een prachtige vrouw haar vagina.
Je vraagt je misschien ook af waarom iemand zo’n kaars op de markt wil brengen. Nou, dat is waarschijnlijk omdat zij het gewoon kan doen en al verwachtte dat het uit zou verkopen. Mensen vinden het leuk om gekke dingen uit te proberen en te kopen. Het kan echter ook het geval zijn dat Gwyneth dacht dat de feromonen die haar lichaam verspreid alle mannen vreselijk seksueel aangetrokken tot haar zouden laten voelen (onwaarschijnlijk, maar het is een mogelijkheid).
Net als iedereen wil je namelijk dat iemand interesse in je toont die jij leuk vindt en dan wil je er verzorgd, goed, maar ook vooral sexy uitzien; je wil namelijk dat ze zich seksueel aangetrokken gaat voelen tot jou. Niet iedereen gaat dat op het gebied van uiterlijk even goed af, maar feromonen zouden ervoor zorgen dat seksuele aantrekkingskracht tussen twee mensen ontstaat en die hebben helemaal niets te maken met je uiterlijk.
Heb je nog nooit gehoord van feromonen? Dan wordt het tijd om meer te weten te komen over de rol die ze spelen in je seksleven; het schijnt namelijk dat die rol aanzienlijk kan zijn. Het concept van een menselijk feromoon, of de ‘seksuele geur van de aantrekking’, is jarenlang besproken en onderzocht en wij willen jou hier alles over vertellen in dit artikel.
Nu vraag jij je natuurlijk af wat feromonen precies zijn en hoe die er dan voor zorgen dat de seksuele aantrekkingskracht tussen jou en de prachtige vrouw die je interessant vindt, kan ontstaan. In dit artikel worden feromonen en de werking ervan uitgebreid besproken!
Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben Je Niks!
Je kan alle versiertactieken overslaan en goed worden in versieren door te werken aan je sociale zelfvertrouwen.
Andersom werkt het precies hetzelfde. Als jij diep van niet jezelf erop vertrouwt dat jij een vrouw waard bent, dan zal je haar nooit krijgen.
Ze zal aanvoelen dat jij je voelt alsof je niet op dezelfde hoogte als haar zit. Ze zal je afwijzen.
Als je goed oplet dan zit achter elke versiertechniek sociaal zelfvertrouwen verscholen.
Daarnaast kan je sociaal zelfvertrouwen op elk vlak in je leven gebruiken.
Het is nuttig voor je werkrelaties, je vriendschappelijke relaties, je familierelaties en natuurlijk je liefdesrelaties.
Dus klik op deze link, werk aan je zelfvertrouwen en ontdek het verschil dat sociaal zelfvertrouwen maakt met vrouwen.
***************************
Wat zijn feromonen?
Het woord ‘feromoon’ komt uit het Grieks en betekent ‘drager van opwinding’. Het is over het algemeen soortafhankelijk en werkt een stuk sterker onder dieren dan mensen. Dat is bijvoorbeeld ook de reden waarom boeren het al jaren gebruiken om ongedierte te lokken of de voortplanting te stimuleren.
Een feromoon is een chemische stof die een dier produceert en dat het gedrag van een ander dier van dezelfde soort verandert. Sommigen beschrijven feromonen als gedragsveranderende middelen. Veel mensen weten niet dat feromonen ook ander gedrag in het dier van dezelfde soort veroorzaken, naast seksueel gedrag dus.
Hormonen werken meestal intern en hebben alleen een direct effect op het individu dat ze uitscheidt. Feromonen zijn, in tegenstelling tot de meeste andere hormonen, ectohormonen. Ze worden buiten het lichaam afgescheiden en beïnvloeden het gedrag van een ander individu.
Dieren scheiden feromonen uit om veel verschillende soorten gedrag te activeren waaronder: een alarm afgeven, een voedselspoor signaleren, seksuele opwinding opwekken, andere vrouwelijke insecten vertellen hun eieren ergens anders te leggen, een territorium afbakenen, band tussen moeder en nakomelingen bevestigen en een ander dier waarschuwen om uit hun buurt te blijven.
Er wordt aangenomen dat het eerste feromoon, bombykol, werd geïdentificeerd in 1959. Bombykol wordt uitgescheiden door vrouwelijke motten en is ontworpen om mannen aan te trekken. Het feromoonsignaal kan enorme afstanden afleggen, zelfs bij lage concentraties.
Experts zeggen dat het feromoonsysteem van insecten veel gemakkelijker te begrijpen is dan dat van zoogdieren die geen eenvoudig, stereotype insectengedrag hebben. Er wordt aangenomen dat zoogdieren feromonen detecteren door een orgaan in de neus dat het vomeronasale orgaan (VNO) of het orgaan van Jacobson wordt genoemd. Dit sluit aan bij de hypothalamus in de hersenen.
Een voorbeeld van hoe feromonen werken is hoe feromonen de menstruatiecyclus van vrouwen kan beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld terug aan het opgroeien met al je zussen en je moeder. De meeste vrouwen die bij of in de buurt van andere vrouwen wonen, passen hun timing van de menstruatiecyclus aan elkaar aan. Een studie aan de Universiteit van Chicago door Martha McClintock stelde een groep vrouwen bloot aan een vleugje transpiratie van andere vrouwen.
Het zorgde ervoor dat hun menstruatiecyclus versnelde of juist vertraagde, afhankelijk van de tijd in de maand waarin het zweet werd verzameld – voor, tijdens of na de ovulatie. Dit was het eerste bewijs dat mensen feromonen produceren en hierop reageren.
Vier soorten feromonen
Releaser feromonen: deze lokken een onmiddellijke reactie uit en deze reactie is snel en betrouwbaar. Ze zijn meestal gekoppeld aan seksuele aantrekkingskracht.
Primer feromonen: deze duren wat langer om een reactie te krijgen. Ze kunnen bijvoorbeeld de ontwikkeling of reproductiefysiologie beïnvloeden, inclusief menstruatiecycli bij vrouwen, de puberteit en het succes of falen van een zwangerschap. Ze kunnen hormoonspiegels bij andere wezens veranderen. Bij sommige zoogdieren ontdekten wetenschappers dat vrouwen die zwanger waren geworden en waren blootgesteld aan primerferomonen van een andere man, de foetus spontaan konden afbreken.
Signalerische feromonen: deze geven informatie. Ze kunnen de moeder helpen de geur van haar pasgeboren baby te herkennen. Vaders kunnen dit meestal niet. Signomorferomonen verspreiden onze genetische geurafdruk.
Modulatorferomonen: deze kunnen lichaamsfuncties wijzigen of synchroniseren. Ze worden meestal gevonden in zweet. In dierexperimenten ontdekten wetenschappers dat wanneer ze modulatorferomonen op de bovenlip van vrouwen werden geplaatst, ze minder gespannen werden. Modulatorhormonen kunnen tevens de maandelijkse cyclus van een vrouw beïnvloeden.
Vind je het moeilijk om vrouwen te benaderen?
Werken aan je sociale zelfvertrouwen zou dan een goede eerste stap kunnen zijn.
Als je je sociale zelfvertrouwen op orde hebt dan zal de angst om gesprekken te beginnen sterk verminderen.
Klik op de link hieronder om er meer over te ontdekken:
Feromonen en Seksuele Aantrekkingskracht
Hoewel we de lichaamsgeur niet erg vergevingsgezind vinden, is er een fenomeen dat naar voren komt wanneer de aantrekkingskracht speelt: we houden vaak van de natuurlijke geur die wordt afgegeven door onze romantische partners of potentiële partners.
Dit fenomeen wordt veroorzaakt door de feromonen; het zijn chemische signalen die verantwoordelijk zijn voor de aantrekkelijkheid of aantrekking van het ene wezen naar het andere. Ons lichaam laat feromonen vrij via zweet, urine, huid en speeksel, terwijl een klein orgaan in de neus – het vomeronasale orgaan – ze onbewust ontvangt.
Het zenuwstelsel communiceert deze aantrekkingskracht naar de hypothalamus, resulterend in een veranderde stemming en verhoogde hartslag, lichaamstemperatuur en ademhaling. Omdat dit allemaal gebeurt, hechten we deze geur direct aan onze emoties. Simpel gezegd: als je vriendin (of potentiële partner) je lekkerder vindt ruiken als je geen deodorant draagt, is dat omdat ze van nature wordt opgewonden door de chemische uitscheidingen van je lichaam. Je ruikt niet per se goed, maar je ruikt ongelooflijk lekker volgens haar, en het is een grote reden waarom ze zich dus tot je aangetrokken voelt.
In eerste instantie werd er gedacht dat het vomeronasaal orgaan, of VNO, alleen bij dieren gevonden kon worden. Echter weet men nu dat dit orgaan ook bij mensen actief is. De feromonen waren al ontzettend lang bekend in het dierenrijk. Dieren konden er hun toekomstige partner over kilometers afstand mee opsporen. Nu weten we dus dat de feromonen, of lokstoffen, ook bij mensen gevonden kunnen en mogelijk zorgen voor seksuele aantrekkingskracht!
Zorgen Feromonen Echt Voor Seksuele Aantrekkingskracht?
Feromonen zijn verwarrend voor wetenschappers, omdat hun effectiviteit van soort tot soort verschilt. De vrouwelijke zijdemot zal bijvoorbeeld een molecuul vrijgeven dat mannetjes van ver weg lokt om met haar te paren. Evenzo kunnen de moleculen in mannelijke urine van muizen de puberteit voor vrouwen versnellen. Het is niet bekend hoe effectief feromonen bij mensen zijn, of hoe zwaar ze wegen voor onze aantrekkingskracht op iemand.
Qua aantrekkingskracht kunnen feromonen ook tegen je werken. Ze zullen net zo waarschijnlijk iemand afstoten – of helemaal geen effect hebben – als aantrekken. En het is ook niet noodzakelijkerwijs wederzijds: soms kun je je aangetrokken voelen tot de feromonen van iemand anders, en zij heeft misschien geen reactie op die van jou – of erger, ze kan een negatieve reactie hebben op jouw feromonen.
Het gebeurt allemaal echter onbewust, dus het is geen aanbeveling om te stoppen met het dragen van deodorant om te zien wie jouw geur aantrekkelijk vindt. Feromonen komen ook grotendeels vrij via huid en haar – dus niet per se alleen tijdens het zweten – en zelfs als ze uiteindelijk je lichaamsgeur vergeeft of aanbidt, zal je haar natuurlijk nog steeds op de traditionele manier moeten najagen en versieren.
Wanneer je je tot iemand anders aangetrokken voelt, of als je zelfvertrouwen uitstraalt, zullen de feromonen waarschijnlijk in je voordeel werken. Voor mannen zit het hormoon androsteron achter dit chemische signaal en bij vrouwen oestrogeen. Bij heteroseksuele personen trekken deze twee elkaar aan en kunnen ze belangrijke stemmingsveranderende effecten hebben op de vrouw die je interessant vindt. Zo kunnen mannelijke feromonen bijvoorbeeld de menstruatiecyclus van een vrouw versnellen of zelfs haar vruchtbaarheid vergroten.
Terwijl je uiterlijke aantrekkelijkheid een belangrijke rol speelt bij het aantrekken van iemand, doen deze chemische signalen dat dus ook. Je zou kunnen merken dat je iemand tegenkomt die volledig out of your league is, of juist omgekeerd, maar de aantrekkingskracht ongelooflijk is en vaak ook onverklaarbaar. Hopelijk ben je een sympathieke man, want dan werkt in jouw voordeel, maar het kan ook een feromoonwedstrijd worden.
Een studie uit 2008 volgde de respons van homoseksuele personen op synthetische androsteron en oestrogeen en ontdekte dat homoseksuele mannen dezelfde respons op androsteron hebben als heteroseksuele vrouwen; evenzo reageerde de voorhypothamamus van homoseksuele vrouwen – het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor opwinding – net zo positief op oestrogeen als een heteroseksuele man zou doen. Homoseksuele mannen werden echter ook gewekt door oestrogeen.
Een studie uit 2005 gebruikte feromonen in zweet van hetero- en homoseksuele mannen en vrouwen om de aantrekkingskracht te meten. Homoseksuele mannen en vrouwen voelden zich beiden het meest aangetrokken tot de feromonen van hun homoseksuele tegenhanger.
Heteroseksuele mannen en vrouwen – evenals homoseksuele vrouwen – gaven de voorkeur aan het zweet van heteroseksuele mannen boven homoseksuele mannen. Hetzelfde geldt voor homoseksueel vrouwelijk zweet: alle drie andere groepen gaven de voorkeur aan het heteroseksuele vrouwelijk zweet. Heteroseksuele mannen waren onverschillig voor het zweet van heteromannen of homoseksuele vrouwen en homoseksuele mannen verkozen het zweet van heteroseksuele vrouwen boven dat van heteroseksuele mannen.
Iemands seksualiteit is dus afgestemd op zijn of haar feromonale reactie en aantrekking tot potentiële partners. Als je een homoseksuele man bent en een paar identieke tweelingen tegenkomt – een homo, een heteroseksuele – weet je misschien onbewust welke in je datingpool zit, zelfs zonder enige directe indicatie.
Dat is het fenomeen aan het werk. De aantrekkingskracht is vaak onbewust, hoewel niet zo onverklaarbaar als we misschien eerst dachten.
Synthetische feromonen
Het is je nu waarschijnlijk al duidelijk dat de feromonen zeker iets voor ons kunnen betekenen, maar dat de kans ook groot is dat het bij de vrouw die je leuk vindt helemaal niets doet of zelfs afstotend werkt.
Aan de feromonen die je afgeeft, kun je helaas niets doen. Je weet in ieder geval nu wel hoe de feromonen worden gereproduceerd en uitgescheiden; door middel van de zweetklieren, maar ook via urine, huid, haar en speeksel.
Na je 20e wordt de afscheiding en producering van de feromonen al een stuk minder. Vaak hebben wij ook het idee dat we onze lichaamsgeur zo snel mogelijk moeten verbergen en ons moeten douchen zodra we stinken. De kans dat je feromonen dus heel erg binnenkomen bij de ander is dan ook niet zo groot.
Er zijn echter ook synthetische feromonen op de markt gebracht die je toch kunnen helpen bij het aantrekken van die leuke vrouw. Zowel mannen als vrouwen zijn begonnen met het kopen van een feromoonproduct om de seksuele uitstraling te verbeteren. Het is volkomen legaal om feromonen online of via andere vormen van handel te kopen. Het grootste probleem dat een koper tegenkomt, is de kwaliteit van het product.
Veel websites die een feromoonproduct verkopen, gebruiken agressieve marketingtechnieken om te beweren dat hun producten het beste werken. Omdat er geen regelgeving is voor de feromonenindustrie, kan de klant niet altijd weten wat hij precies koopt. Hij of zij zal de verkoper op hun woord moeten geloven en hopen dat ze een krachtig middel kopen.
Als je van plan bent om synthetische feromonen te kopen, dan is het advies om eerst heel goed onderzoek te doen naar hetgeen wat je koopt!
Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen
Simon Zomerdijk heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!
Er is geen enkele goede versierder die geen zelfvertrouwen heeft.
Zelfvertrouwen zit namelijk achter elke goed uitgevoerde versierpoging.
Als je zelfvertrouwen op orde is, dan zal je automatisch de juiste lichaamstaal uitstralen en de juiste woorden zeggen.
Bekijk Simon’s unieke aanpak en ontdek direct of het voor jou werkt: