Giacomo Casanova, Een Verleider Die Elke Man Moet Kennen – Deel 1

Zijn volledige naam; Giacomo Girolamo Casanova, iedereen heeft wel van hem gehoord. Het kan beargumenteerd worden maar wellicht was hij  de beste verleider ooit, door midden van zijn verhalen, films over hem en liedjes over hem geschreven te hebben is zijn naam algemeen kennis geworden.

Een Italiaanse avonturier en schrijver staat hij bekend om het schrijven van zijn autobiografie; ”Historie de ma vie” – Het verhaal/geschiedenis van mijn leven die hij had geschreven in Bohemia, Tsjechië.

Dankzij zijn schrijfkunsten heeft iedereen het plezier gehad om hem te kennen, ook met behulp van de film ”Casanova” die gespeeld wordt door Heath Ledger, die ook helaas overleden is.

Wat was er zo bijzonder aan G. Casanova dat hij zoveel vrouwen kon verleiden, de dames waren stapel gek op hem en wist hoe hij onder hun vel kon kruipen. In vergelijking met Don Juan was G. Casanova een echt persoon en Don Juan fictief waar ik later meer over zal vertellen.

In het volgende artikel deel ik het verhaal en mysterie van Casanova, en we kunnen uiteraard zeker iets van hem leren wat vrouwen verleiden betreft.

Veel lees plezier…

Begrip voor Vrouwen

Ondanks dat Casanova niet echt de knapste man was kon hij heel goed met vrouwen opschieten, en niet alleen op een vriendschappelijke manier natuurlijk. Hij begreep vrouwen op een maar al te intiem niveau en wist goed naar ze te luisteren. Hij was er toen de man van een vrouw niet goed voor haar was en zelfs iets simpels als niet naar haar luisterde.

Het is natuurlijk nooit zo simpel als alleen luisteren; oogcontact en aantrekkingskracht spelen natuurlijk een super grote rol.

Zijn doel was om alle vrouwen waarmee hij was te bevredigen, ze waren niet allemaal even mooi, dat kan ik je garanderen. Maar zijn gevoel was zo sterk tegenover vrouwen dat het hem niet uitmaakte.

Vrouwen vertrouwden hem en gaven zichzelf dan volledig aan hem om dat hij bereid was om de vrouw echt als een vrouw te laten voelen. Hij was heel erg in het moment met vrouwen om het ook nog eens extra romantisch te maken, en hij legde de focus op haar, hij vroeg zich af wat zij van belang vind en dit was natuurlijk heel zeldzaam in de achttiende eeuw. Vrouwen werden niet gezien als gelijk, en dan komt er een verleider die ze wel als gelijk ziet, en meer.

Een vrouw verleiden, Casanova stijl

In die tijd, waren niet alle vrouwen natuurlijk niet bewust van bepaalde seksueel stimulerende voedsel zoals oesters en bepaalde intieme geuren zoals die van een tuberozen [een bloem] in de kamer aanmaakte voordat hij de vrouw uitnodigde. Hij luisterde naar haar en maakte natuurlijk af en toe, subtiel, verleidelijke fysiek contact om haar te laten weten dat hij ook seksueel attent was.

Zijn geduld was natuurlijk optimaal, hoeveel seksueel hongerig en gedreven perverse mannetjes denk je dat je in die tijd had? Koningen, prinsen en hoog opgeleide karakters die vrouwen commandeerde seks met ze te hebben, dat was natuurlijk niet prettig, dus het is vrij logisch waarom ze zo aangetrokken waren tot Casanova.

Aantal Vrouwen

Casanova had in totaal honderd-tweeendertig volledig weten te verleiden; danseressen, actrices, nonnen, een vrouw met een bochel, een travestiet en natuurlijk hoort er ook één bij die nymfomanie had, laat staan ook het aantal prostituees waar hij mee was en wist te verleiden. In zijn drieënzeventig jaar op deze aarde dat hij bestaan had is dit best een goed aantal.

Voordelen

Hij had wel natuurlijk een aantal voordelen; hij mocht namelijk in het gezelschap zijn van koningschap en op feestjes van hoog opgeleide personen, daar kom je zeker een aantal hele mooie vrouwen tegen, anders dan hoe het toen in de buurt was. In die tijd was het natuurlijk allemaal niet zo toegankelijk om op grootschalige evenementen te zijn.

Tegenwoordig kun je betalen voor een VIP tafel als je daar het geld voor over hebt, maar Casanova werd er voor uitgenodigd en was onder andere kennissen zoals Voltaire en Mozart. Met zulke vrienden in je reputatie kom je wel iets makkelijker binnen.

We gaan verder met het verhaal in Deel 2 !

Groetjes, Arellius*

2 Reacties op "Giacomo Casanova, Een Verleider Die Elke Man Moet Kennen - Deel 1"

 1. RomeroDaSilvA

  says:

  ik kan niet wachten op deel 2

 2. Martin

  says:

  Ik ben een boek aan het schrijven. Kort omschreven: de moderne
  Casanova

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *