Moeite Met Je Doelen Bereiken

Eigenwaarde

Het komt altijd voor dat vele goede voornemens hebben en dan twee weken erna geen motivatie meer hebben om actie te ondernemen. Waarom is dat? Een nieuw jaar is ook een verleidelijk idee om een nieuwe start te maken, maar als je denkt dat je problemen en dingen die jou terug trekken thuis zullen blijven als je denkt te verhuizen, dan heb je het helaas mis.

Afhankelijk van hoe groot jij je doelen stelt kost het altijd werk, werk en nog eens meer werk. En daar bovenop gaat er meer werk bij komen als het niet lukt! Dus bereid je maar voor om veel te gaan werken! Je kent het oude gezegde; Hoe meer werk je erin steekt, hoe beter het resultaat.

Soms kom je gewoon vast te zitten, geen motivatie meer, geen inspiratie of allebei. Dus hoe kan je dit voorkomen of hoe zou je hiermee kunnen omgaan? Jezelf blijven motiveren is ook vermoeiend, je kan niet de hele dag, laat staan een hele maand of een jaar blijven stuiteren van blijdschap en energie, je zult vroeger of later uitgeput raken.

Sterker nog, je kan zoveel hebben gewerkt en dan ineens het doel ervan niet meer in zien. Wellicht was het maar een obstakel?

In het volgende artikel deel ik een aantal tips en wat kennis over hoe jij aan je doelen kan blijven werken met matig tot weinig tegenslag.

Veel lees plezier…

Obstakels

Wat je doel ook is, je zult altijd wel tegenslag hebben. Het ligt dus volkomen aan jou of jij beslist om ermee door te gaan, in het ergste geval hoef je het niet te zien als opgeven maar als los laten, als jij daadwerkelijk voelt dat waar jij mee bezig was echt niet voor jou is dan kan dat. Zelfs ”De Boeddha” oftewel de voormalige ”Prins Guatama Sidarta” vond geen geluk in een aantal meditatie methodes die hij kreeg aangeleerd van hoog geleerde goeroe’s in zijn tijd, en uiteindelijk zetten hij dus door. Zodanig tot hij dus ”De Boeddha” werd.

Maar niet iedereen kan zoals ”De Boeddha” zijn, we willen allemaal wel iets anders en dat waren ook andere tijden. Ik wil niet zeggen dat het niet kan, ik zeg alleen dat het voor vele in de westerse maatschappij een te grote opoffering is van alles om je heen en als je dat al begint uit te leggen kost het al te veel moeite voor de meerderheid, vandaar.

Terug naar het onderwerp over obstakels, je zult altijd wel op de proef gesteld worden door externe stoor factoren die jou concentratie zullen verbreken tot op een zekere hoogte dat jij je doel niet meer ziet.

Zet wat goede denk-kracht in je obstakels en stel voor jezelf de juiste vragen, bijvoorbeeld;

  • Hoe kan ik met deze obstakel het beste omgaan?
  • Wat is het beste methode om deze obstakel te verwijderen?
  • Komt er nog een tegenslag na dit tegenslag?

Om er maar een paar te noemen. Het lijkt net op schaken, en schaken eist dat je slim en efficiënt gaat denken! Wist je dat Albert Einstein zijn eigen telefoon nummer niet uit zijn hoofd wist?! Bizar is dat hè? Toen er gevraagd werd hoe dat kwam antwoorden hij dat hij alleen de dingen wist die hij wilde onthouden. En zijn methode, voor hem, bleek dus goed te werken.

Aanraders

Als je denkt van ”Bah! Wat ik tot zover heb gelezen zal me wellicht niet helpen, ik heb iets véél krachtigers nodig!” Dat kan en dat heb ik ook vaak gedacht bij het lezen van andermans blog, heel natuurlijk is dat, dus hierbij een aantal aanraders die jou beter op weg zouden kunnen helpen om je doelen te bereiken voor dit jaar;

Anthony Robbins – Is bijna een oneindig bron van waardevolle informatie en tips die het uiterste uit jou kunnen halen! Eckhart Tolle – Zijn werk brengt meer innerlijke rust en is [vind ik] voor iedereen zeer toepasselijk. Ross Jeffries – De aller eerste meneer die les ging geven in het versieren van vrouwen, hij wordt de vader van het dating wereld genoemd. Stephen R. Covey – Heeft een reeks van zeer goede boeken en een heel hoop goede adviezen.

Als laatste wil ik je boeken aanraden. De beste informatie zit in boeken, eenmaal als jij je genre hebt gevonden? Ben je aan de haak geslagen en vind je zeker een constante bron van informatie!

En ik wil graag deze blog afsluiten met een zeer inspirerend filmpje van niemand minder dan; Anthony Robbins!!!

Groetjes, Arellius*

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *