Jouw Persoonlijke Groei

Hoe vrouwen aansprekenDeze post gaat over de vele pogingen die jij zal maken met vrouwen en hoe met mislukking om te gaan en daar vervolgens beter uit te komen.

Vooral als je net begint met het benaderen van vrouwen, is het vaak erg moeilijk, benauwend en misschien wel zelfs angstig. Misschien heb je er geen problemen mee.

Als je nog niet op vrouwen bent afgestapt is het erg belangrijk om onbevangen naar vrouwen toe te stappen. Zonder verwachting of het een leuk of saai gesprek zal worden. Het feit dat je al naar haar toe bent gestapt om je interesse te tonen is al het halve werk!

Als je hier verder in groeit zul je merken dat je naarmate je op meer vrouwen bent afgestapt meer ”resultaat” boekt. Je gesprekken worden interessanter en langer en ineens heb je een date met een leuke vrouw! Maar ik wil nu focussen op de mislukkingen daarnaartoe:

Als een vrouw niet in je is geïnteresseerd is dat nooit een échte afwijzing! Wat ik zie als een afwijzing is dat als iemand, laten we zeggen twee maanden intensief met jou omgaat en vervolgens zegt: “Nee, ik vind jou echt helemaal niks!”

En dat is mij nog nooit overkomen en niemand die ik ken. Iedereen heeft iets moois te bieden aan de wereld. Als een vrouw dus niet openstaat voor jouw contact nadat je op haar bent afgestapt is het belangrijk dit niet persoonlijk te nemen.

Misschien had ze wel iets ergs meegemaakt die dag, of stond haar hoofd er niet naar. Of misschien was je uitstraling ietwat negatief in haar ogen.

In ieder geval is het belangrijk dat je een onderscheid weet te maken: Ook al kan de oorzaak van haar ”afwijzing” extern zijn, je moet wel eerlijk naar jezelf kunnen kijken en reflecteren op het gesprek wat je hebt gehad met haar, of op de manier van toenaderen.

Dus aan de ene kant moet je het niet ”persoonlijk” willen nemen, maar aan de andere kant moet je wel eerlijk kunnen reflecteren op jezelf, om zo jezelf te verbeteren. En dit kan nogal eens moeilijk zijn.

Want als je constant zou denken dat de oorzaken buiten jezelf zouden liggen, zou je uiteraard niet jezelf verbeteren. Hier wat punten waar je op kunt letten en waarmee je jezelf kunt helpen een goede reflectie te maken:

 • Hoe was de manier van toenaderen? Was dit onzeker of dominant? Eiste je haar aandacht wel goed genoeg?
 • Hoe was je stemgebruik? Praatte je hard of zacht?
 • Welke gespreksonderwerpen hadden jullie samen? Waren dit saaie onderwerpen of had je haar wat leuks te vertellen?
 • Hoe was het oogcontact? Bleef je haar aankijken of keek je vaak onzeker weg?
 • Nam je leiding over het gesprek of liet je het zijn beloop?
 • Hoe was je lichaamstaal in het algemeen? Stond je erbij als een ”zoutzak” of straalde je charisma uit?

Het is helemaal niet erg als je dus bij wijze van spreken alles ”fout” deed. Er is geen goed of slecht. Er is wel oefening. En als je je niet bewust bent van jezelf kun je ook niet jezelf verbeteren.

Dus reflecteer eerlijk naar jezelf en leer ervan, zodat je de volgende keer niet dezelfde fouten maakt!

 

1 Reactie op "Jouw Persoonlijke Groei"

 1. Wim

  says:

  Ik heb al een heel hoop mislukking te pogingen ge hand . Maar daar leer ook gelijk van oom het beter te doen .

  Als ik een mislukte pogingen heb ge hand dan geen ik ook gelijk bij haar weg . En dan wil ik niks meer met haar te maak een hebben . Wat heb je aan een twee de pogingen bij de zelfde vrouw . Of moet je dan wel een twee de kans aan grijpen in de hoop dat zij mij dat wel leuk gaat vinden .

  Ik vind van mij zelf dat ik het niet goed doe . Maar een vrouw hoeft dit niet zo te vinden . Want vrouwen houden van aandacht krijgen . En die geef ik dan ook graag aan hen . En het gaat bij mij ook heel goed oom aandacht te geven en te krijgen van elkaar als ik met een vrouw praat die ik niet eens ken maar wel wil leren kennen .

  Ik heb al een baar weken dat een meisje mij wel ziet zitten en mij ook hallo zegt tegen mij . En ik ook hallo terg zegt tegen haar . En wee komen elkaar ook bij de trein en in de stand tegen . En ik die het altijd te vlug oom op vrouwen af te stappen . Maar nu doe ik het lang saam aan oom op vrouwen af te stappen . Maar ik voel mee er wel goed bij oom geduld te hebben bij dat meisje . Want ik vind haar ook leuk . En haar stem is ook zo lief . En ik wil ook veel meer haar stem horen . En ik denk zij mijn stem ook meer wilt horen . Is dit een mooi begingen van een liefde . Want ik wet wel dat zij niet voor 1 keer sex wil hebben . En mij dan ook noord meer wil zien . Want zie geeft aan dat toch wel verliefd is op mij . Want dat zie ik elke keer als ik haar zie dat heel blij is als mij weer ziet . Ik vind niet dat het fout is van mij oom langer te wachten . Maar te lang wachten is wel heel erg fout . Dus ik moet maar eens meer gaan zegen tegen haar dan allen hallo . Ik denk dat zij wel wacht oom meer te horen . Als vrouwen lang moet een wachten op wat ze willen . daar woord je toch niet als mislukkingen ge zien . Allen wel stom oom langer te wacht oom een meisje te krijgen als het niks woord tussen ons .

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *