Praktische Lichaamstaal

Hoe vrouwen denken

Het kan gebeuren dat je je even onbewust bent van wat je aan het doen bent met je lichaam terwijl je met een dame in gesprek bent. Het kan ook nooit kwaad om hier aan te werken. Want dat is het ook af en toe, werk.

Emotie ontstaat uit motie, dus als je je lichaamstaal goed weet te beheersen zul je merken dat jouw gang van gedachten ook positiever zal worden. Wat alleen maar goed is bij het aanspreken van vrouwen. En zoals ik al vaker vertel, vrouwen vallen eerder op gedrag. Waar denk je dat een vrouw eerder voor zou gaan? Een knappe man die stil is of misschien de man die er semi-goed uitziet maar die een knallend zelfvertrouwen heeft.

Als we kijken naar Rockstars (rockmuzikanten) dan zie je dat er lang niet zo veel knapperds zijn in die industrie. Zoek maar wat Britse rockgroepen op en vraag jezelf af ‘Lijken ze op fotomodellen?’ Echt niet, hè.

Natuurlijk hebben ze ook geld en roem, maar dat is niet alles. Zonder hun zelfvertrouwen, met de bijpassende lichaamstaal zou dat er niet zijn.

Lichaamstaal maakt maar liefst zestig tot zeventig procent uit van wat je communiceert, en kan je nagaan dat woorden maar zes procent zijn. De rest is stemtonaliteit en de manier waarop je het zegt.

In dit artikel deel ik wat tips over lichaamstaal.

Handen

Je handen kunnen allerlei soorten ‘emblemen’ maken. Emblemen zijn de gebaren die het meest algemeen bekend zijn, in de westerse wereld waar wij in wonen dan.

Iedereen kent het ‘Peace’ teken met twee vingers wel. Het middelvingergebaar voor als je iemand wilt uitschelden. Een gebaar dat ‘kom hier’ vertelt, met vier vingers of één. Wrijven over je kin als ‘ik ben aan het denken’ gebaar of je vuist laten zien om te indiceren dat je iemand wilt gaan slaan. Je hebt ook nog je duim omhoog als positief teken, duim omlaag als negatief. Je kan naar iemand kijken met een blik van ongeduld en met één hand beginnen te tellen.

En zo gaan de combinaties en variaties maar door.

Alhoewel, je hebt ook manipulatoren. Manipulatoren zijn tekens die geen betekenis hebben, maar die wel een teken indiceren van angst, nerveus zijn, ongeduld en verveling. Even onder je neus krabben kan betekenen dat je in afwachting bent. Je handen over je gezicht wrijven kan betekenen dat je moe bent of je verveelt je. Aan je nek krabben kan betekenen dat je nerveus bent.

Waarom ik ook blijf vertellen dat het ‘kan’ omdat het niet zeker is waar je je dan op dat moment bewust van bent. Manipulatoren doen we wanneer we het niet in de gaten hebben, uit automatisme bij wijze van.

Je hoeft deze dingen niet te verbergen wanneer je in een gesprek bent met een vrouw. Wees er wel een beetje op voorbereid als ze een opmerking maakt over dat je je verveelt, bijvoorbeeld. Er zijn ook zat lichaamstaalaspecten te zien bij een vrouw om te weten of ze echt interesse in je heeft, daarom vond ik het handig om wat kennis op te doen van manipulatoren. Zodat als ik zie dat ze moe is door een kleine beweging waar zij zich onbewust van is, weet ik er dan op te reageren.

Hoofd

Je ogen bepalen waar je je focus plaatst. Dus één van de beste tips die ik je kan meegeven is om je focus op de dame te zetten waarmee je in gesprek bent. Om alleen je ogen te verplaatsen terwijl je je hoofd stil hebt kan, maar als jij met iemand in gesprek bent zou je denken dat ze niet geïnteresseerd zijn in wat je te vertellen hebt.

Wanneer je dus met een dame in gesprek bent, luister aandachtig naar haar verhaal door jouw focus op haar te zetten. Het is mogelijk om je focus eventjes, maar dan ook eventjes ergens anders te plaatsen. Hoe? Dat vertel ik in een ander artikel.

Benen

Over het algemeen is een open houding het beste. Als je aan de bar staat met een leuke vrouw is het best oké om je arm op de bar te laten rusten en om je voeten te kruisen. Daarmee bedoel ik: als je linkerarm op de bar rust, je rechter tenen de grond in wijzen over je linkervoet. In dit geval, veel makkelijker gedaan dan gezegd.

Niet je benen…

  • …Kruisen – Is een gesloten houden en het lijkt alsof je moet plassen.
  • …Te ver uit elkaar – Anders ben je kleiner dan haar, het beste is om op één level met haar te zijn.
  • …Je benen sluiten – Ze is geen sergeant. Toevallig wel? Neem alsnog een relaxte houding aan, jij bent de baas!

Stel je bent iets korter dan de vrouw die je wilt aanspreken, ga dan met haar zitten of ga op een kruk zitten zodat je op één level met haar praat. Wanneer je zit, leun een beetje naar achteren, één been is krom en één been is gestrekt. Dat is vaak een indicatie dat jij je op je gemak voelt.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *